Fokus

Mye mer mobil.

Få perfekt oversikt over arbeidsoppgavene dine med den nye Galaxy S8.

Kontakt en rådgiver

Mye mer mobil

I dag har vi nesten hele hverdagen vår i mobilen - et fenomen som ifølge Stig-Ove Langø, salgssjef hos Samsung, er her for å bli.

Mobiltelefonen overtar som verktøy for å håndtere det meste i hverdagen. Og med nye Samsung Galaxy S8 kan du dessuten håndtere flere arbeidsoppgaver samtidig, som å lese mail, kontrollere lagersaldo eller oppdatere CRM-systemet. Den nye infinity-skjermen gir en bedre oversikt over arbeidsoppgavene dine og du trenger ikke skrolle like mye.

– Knappene er integrert i skjermen som forbedrer opplevelsen av for eksempel arbeidsdokumenter, produktfiler og online møter. Den avanserte kamerateknologien hos Galaxy S8 letter også mange jobbmoment gjennom å muliggjøre rask avlesing av QR-koder, strekkoder og lignende, forklarer Stig-Ove Langø.

  Fremover kommer vi til å bestille neste ferie, kjøpe ny leilighet eller prøvekjøle en bil via VR.

Betal med mobilen

Tenk deg at du har alt fra boardingkort til betalings- og bonuskort i smarttelefonen din. Med et enkelt sveip over skjermen etterfulgt av fingeravtrykkskanning har du betalt forretningslunsjen eller sjekket inn. Samsung har arbeidet mye med å utvikle smarte måter å betale og identifisere seg med hjelp av mobilen. Samsung Pay, deres løsning for å bruke mobilen som lommebok, lanseres i løpet av 2017.

– I den tilhørende appen kan du registrere flere betalingskort og etterhvert også betalingskort, forretningskort og lignende. Du holder bare mobilen mot betalingsterminalen, identifiserer deg med et fingeravtrykk eller en kode, og så er alt klart, sier Stig-Ove Langø.

En annen trend er ifølge Stig-Ove Langø at informasjonen vår blir lettere tilgjengelig ved hjelp av forskjellige typer wearables.

– Vi kommer til å ha noe som blir en naturlig forlengelse av mobiltelefonen vår, som for eksempel en smart klokke. Da trenger du ikke engang ta opp mobilen av lommen for å registrere boardingkortet eller sjekke om du har fått mail, sier han.

Beskytt følsom informasjon

I takt med at mobilen har blitt ett av våre fremste arbeidsverktøy trengs det sikker lagring, tilgang og muligheten til å raskt slette deler av innholdet. For den som ønsker å sikre bedriftsinformasjonen sin har Samsung skapt den mobile sikkerhetsplattformen Samsung Knox som i utgangspunktet fungerer som et avansert MDM-system for å kontrollere bedriftens mobile enheter. Du kan enkelt slette informasjon på distanse, separere privat- og bedriftsdata og låse enkelte apper for eksempel nettbrett som skal brukes i offentlige miljøer.

– Dersom noen skulle få tilgang til telefonen din kan du stole på at den delen som ligger i Knox alltid er kryptert og sikker. I tillegg til det sikkerhetsmessige aspektet, kan du forenkle prosessene som reiseregninger, timelister eller tilgang til intranett og SharePoint -servere med Samsung Knox i bunnen, forsikrer Stig-Ove Langø.

VR i mobilen

Virtual reality i mobilen er ett område Samsung satser stort på, og da fremfor alt VR-briller der du enkelt kan se forskjellige typer VR-innhold i mobilen. I dag kan du få et par VR-briller for rundt tusenlappen.

– Fremover kommer vi til å bestille neste ferie, kjøpe ny leilighet eller prøvekjøle en bil via VR ved å ganske enkelt gå inn og se på hotellrommet eller oppleve hvordan det føles å sitte i en ny bilmodell. Mange bedrifter drar nytte av å lage denne typen skreddersydd innhold i VR som forbedrer opplevelsen eller lærer bort noe. Vi ser også at VR brukes mer innenfor offentlig sektor som skoler og i omsorgsbransjen, sier han.

Stig-Ove Langø
Salgssjef, Samsung

Se hele utvalget fra Samsung her »