Fokus

Grønnere databehandling.

Få en klimasmart infrastruktur med miljømerkede produkter og effektive mikrodatasentre.

Kontakt en rådgiver

Grønnere databehandling

Med f.eks. miljømerkede produkter, løsninger for å ta vare på maskinens overskytende varme og effektive mikrodatasentre, vil APC by Schneider Electric hjelpe deg til å få en klimasmart IT-infrastruktur.

APC er en produsent spesialisert på løsninger for datasentre, colocation-haller og edge-computing. Man er utelukkende opptatt av sikker strømforsyning, kjøling og overvåking av miljøet der ustyret er plassert. Den største produktkategorien er løsninger for avbruddsfri strømforsyning – såkalt UPS-er – i ulike størrelser (UPS = Uninterruptible Power Supply).

– APC er en del av det store multinasjonale konsernet Schneider Electric som forplikter seg til bærekraft i hele virksomheten. Blant annet deltar vi i the Planet & Society barometer, der vi setter opp mål og publiserer nøkkeltall for vårt bærekraftige arbeid innen miljø, forretningsetikk, arbeidsmiljø, likestilling og andre personaloppgaver, sier Marcelo Pizzato, kanalansvarlig for APC i Sverige.

Ikke minst jobber Schneider Electric for å minimere sine karbonutslipp, blant annet gjennom effektiv transport. I så stor grad som mulig, vil vi for eksempel sende produkter direkte fra fabrikken til lokale distributører for å redusere transporten. På lokalt nivå bruker selskapet elektriske biler som lades med fornybar energi fra solceller.

Miljømerkede Green Premium-produkter

– Høy troverdighet innen bærekraft har blitt en fordel for virksomheten. I dagens marked ser mange bedrifter etter bærekraftige leverandører fordi de selv bestreber seg på å være bærekraftige gjennom hele forsynings- og distribusjonskjeden, fortsetter Marcelo Pizzato.

Schneider Electric har også lansert miljømerkingen Green Premium for produkter som oppfyller høye krav til energieffektivitet og andre miljøkrav, for eksempel bruk av kjemikalier.

– Selv om det først og fremst er muligheten for kostnadsbesparelser som driver kunder til å investere i energieffektivitet, er det mange som nå også tar miljøfordeler i betraktning, forklarer han.

Med gjennombruddet for litiumbatterier finnes det nye muligheter for å redusere energiforbruket for UPS-er. Disse batteriene fungerer ved høyere temperaturer, noe som reduserer behovet for kjøling. I tillegg har de en lengre livssyklus, opptil ti år. Den økende digitaliseringen, for eksempel når det gjelder overvåkingsløsninger, bidrar til å redusere kabling og annet utstyr i IT-infrastrukturen, noe som også forbedrer bærekraften.

Maskinvarme blir fjernvarme

– En annen trend innen bærekraft som er tatt med i Schneider Electric EcoSustainable kjøleløsninger, handler om å utnytte varmen fra IT-utstyret som brukes i datasenteret. Her tar vi vare på varmeenergien i den oppvarmede luften, og leverer det som høykvalitetsvarme på fjernvarmenettet. Det er strålende å varme opp boliger ved hjelp av overflødig maskinvarme, sier Marcelo Pizzato.

APC tilbyr også UPS-er som sikrer at ekstremt lite energi går tapt på veien. All effekt som tilføres UPS-en kan også drive maskinene, noe som reduserer strømforbruket sammenlignet med eldre løsninger, der det alltid var et tap av effekt.

– Ser man på hva som kommer i fremtiden – ja, det er faktisk lansert i dag – såkalte mikrodatamaskiner som er av stor interesse for edge computing eller mindra datasaler. Det innebærer at all nødvendig IT-infrastruktur plasseres i ett og samme rack med kjøling, sikker strømforsyning og miljøovervåking innbygd. Dette reduserer ikke bare tid og kostnader for installasjon og igangkjøring, men også materiellbruk og energiforbruk, avslutter Marcelo Pizzato.

Supply chain: www.youtube.com
Green premium: www.youtube.com
Schneider Electric: www.schneider-electric.com

Marcelo Pizzato, APC

APC »