Fokus

Skriv ut mindre.

Lexmark vil at du skal skrive ut mindre - for miljøets skyld.

Kontakt en rådgiver

Derfor ønsker Lexmark at du skal skrive ut mindre

Lexmark vil at du skal skrive ut mindre - for miljøets skyld. De vil også bygge veier av din gamle utbrukte toner.

Lexmark er et selskap som lenge har jobbet med bærekraft. Deres konsept “print less, save more” har eksistert i over ti år. Siden 80 prosent av karbondioksidutslippene fra bruken av produktene deres kommer fra selve utskriften, handler en stor del av miljøarbeidet om å endre brukeratferd.

– I starten lo våre konkurrenter av oss. “Vil dere at kundene skal bruke skriverne deres mindre?" Ja, men vi vil først og fremst ha et rent miljø og fornøyde kunder, sier Susanne Karlsson som er nordic marketing manager på Lexmark.

Tidligere var det vanlig at ansatte på kontoret hadde sin egen skriver. I dag er det mer vanlig med en sentralt lokalisert skriver som betjener en rekke personer. Med såkalt "print release software" logger brukeren inn på skriveren med en pin-kode eller en tag og velger utskriftsjobber. Da finnes muligheten for å endre for eksempel antall kopier, og om det skal være en farge- eller svart-hvitt-utskrift. Gjennom smarte brukergrensesnitt og strategiske funksjoner, kan man i de fleste tilfeller redusere antall utskrifter, forteller Susanne Karlsson:

– Brukeren får en mulighet til å tenke seg om før utskrift. Her kan bedrifter spare mye papir, opp 20-25 prosent, sier hun.

Lexmark har flere ganger fått ros for sitt miljøarbeid. Et eksempel er TonerPave-prosjektet der de brukte lasertoner fra resirkulerte tonerkassetter for å lage asfalt. Da de skulle legge ny asfalt på parkeringsplassen utenfor kontoret i Lexington, USA i 2015, var det med en blanding av lasertoner, resirkulert olje og gamle dekk. For det ble de tildelt "Manufacturing Leadership 100 Award".

– Vi jobber mye med hele livssyklusen til våre produkter. Når vi utvikler våre skrivere, gjør vi mange testutskrifter. Dette papiret blir omgjort til kartonger for tonerkassetter, sier Susanne Karlsson.

Med digitaliseringen blir det naturligt att vi gör färre utskrifter. Det är något som Lexmark välkomnar, för miljöns skull, men betonar att när vardagsutskrifterna minskar kommer de utskrifter som faktiskt görs att spela en större roll.

– En utskrift vil bli sett på som noe spesielt, et tegn på at jeg gjorde det lille ekstra. Utskrifter kommer aldri til å forsvinne, sier Susanne Karlsson.

3 viktige trender innen utskrift

  1. Med smarte brukergrensesnitt på skrivere, kan brukeratferd rettes mot større bærekraft og mer ressurseffektivitet.
  2. Gjenbruk, gjenvinning og "upcycling" fortsetter å være en sentral del av Lexmarks virksomhet.
  3. Færre utskrifter betyr samtidig at de utskriftene som man velger å gjøre, føles mer eksklusive.

Susanne Karlsson
Lexmark

Se hele utvalget fra Lexmark her »