Fokus

Krystallklare digitale møter.

Plug-and-play er et must for Skypemøter.

Kontakt en rådgiver

Bli mer effektiv med riktig headset

De skal fungere i åpne kontorlandskap, kunne brukes til både samtale og musikk, og fremfor alt være brukervennlige. Therése Nilsson, Channel Marketing Manager på Jabra, tipser om hvordan du kan øke kvaliteten på Skype-samtalene dine med riktig headset.

Hører du meg nå? Dette er kanskje den vanligste setningen på Skype-møter. Og akkurat enkelheten ved å ringe og motta samtaler, samt ha digitale møter med flere deltakere, er noe som Jabra har jobbet utrolig mye med for å forbedre. Deres MS-sertifiserte produkter i såvel Engage og Biz som Evolve og Speak-serien er klare til å brukes med en gang, plug-and-play, med Skype for Business, helt uten installasjon. Og i henhold til Therése Nilsson skal det fremfor alt være enkelt å ha Skype-møter, plug-and-play er en nødvendighet for at det ikke stopper opp på grunn av problemer med tekniske installasjoner.

– Ifølge vår egen undersøkelse* fra 2015 bruker selskaper i gjennomsnitt 10 prosent av møtetiden til å koble opp teknologien. Vår Speak-serie for møterom er utrolig enkel å bruke, og kan fås med både Bluetooth og USB-kabel. De har til og med innebygde sikkerhetsløsninger som gjør at du kan koble opp flere enheter via Bluetooth, uten å gå på kompromiss med sikkerheten, sier hun.

Laget for samtale og musikk

Åpne kontorlandskap og BYOD øker kravene til utstyr. Therése forteller at et vanlig scenario er at man av vane bruker sitt private headset også til arbeidsrelaterte samtaler og Skype-møter, noe som resulterer i dårligere samtalekvalitet.

– Vanlige hodetelefoner er ikke laget for tale. Det merker kanskje ikke du som lytter, men derimot den du snakket med. Vi ser veldig mye på behovet for både å motta samtaler og høre på musikk når vi utvikler nye produkter. Det skal se ut og fungere som det man bruker privat. Brukeren skal kunne ta med seg sitt jobb-headset hjem, kanskje høre på musikk på bussen og ta en samtale på veien. Våre produkter er designet for åpne kontorlandskap og stenger ute bakgrunnslyd samtidig som de lager en egen “sone” for den som prater, mener hun.

Man skylder ofte på headsettet

Therése Nilsson mener at mange oppkoblingsproblemer som egentlig handler om datamaskinens eller mobiltelefonens ytelse, ofte skyldes på headsettet. For å løse det, har Jabra USB-dongler som kommuniserer via Bluetooth og gjør forbindelsen optimal. Hvis alle sitter på kontoret med Bluetooth-hodetelefoner, eller hvis du vil bevege deg fritt uten telefonen eller datamaskinen, kan det å skifte til et Jabra DECT-basert headset være løsningen.

- I dag er det vanlig at man i løpet av samtalen går bort for å spørre en kollega eller ekspert om råd, og i stedet for å sette på pausemusikk, kan du ta med deg samtalen. Det gir en bedre kundeopplevelse og er dessuten tidsbesparende, sier hun.

Ny modell for stilbevisste på farten

For den som vil ha et mer diskret og diskret Skype-headset, er Evolve 75e en trådløs UC-sertifisert earplug-modell med aktiv støydemping.

– Modellen er perfekt for den som vil ha høy samtalekvalitet og en fleksibel modell, som effektivt stenger lyd ute, forklarer Therése Nilsson.

Søstersettet Jabra Evolve 75 som sitter utenpå øret, er i skrivende stund det første headsettet som både er Skype for Business-sertifisert, og oppfyller Microsofts nye Open office and Outdoor-krav.

Velg utfra behov

Det finnes med andre ord mye å velge mellom, og Therése understreker at det er viktig alltid å gå ut fra det individuelle behovet i valget av profesjonelt headset.

– Sitter du i telefonen åtte timer om dagen, skal du for eksempel ikke ha et headset med aktiv innebygd støydemping, da disse hodetelefonene er altfor tettsittende. Arbeider du i et vanlig kontormiljø, passer de imidlertid bra. Det er viktig å ikke bare kjøpe én modell for hele bedriften, men se på de spesifikke behovene som finnes. Derfor tilbyr vi i tillegg til rådgivning, også mulighet for å låne opptil fem ulike typer, avslutter hun.

*Knowledge Worker Survey 2015

Therése Nilsson
Jabra

Se hele sortimentet fra Jabra her »