Fokus

Enklere samarbeid i fokus.

Tips og inspirasjon for møterommet.

Vil du bli kontaktet

Stadig flere bruker Skype for Business daglig

Helautomatiske og plattformuavhengige møter samt flere videoutstyrte møtelokaler. Det er tre sterke møtetrender ifølge Magnus Eriksson, business manager hos JML-System AB, en av Sveriges ledende leverandører av audio/video løsninger, som nå er en del av Dustin

Ser du noen tydelige trender innen møterom og samarbeid?
– Stadig flere bedrifter benytter kommunikasjonsverktøy som Skype for Business og Hangout i det daglige arbeidet. Det er brukervennlige verktøy i og med at du alltid har videoklienten din med deg, uansett om det er en datamaskin, et nettbrett eller en telefon. Deretter kobler man til smarte løsninger med lyd og bilde, til plattformen. Vi ser også at det blir en selvfølgelighet å ha god lyd og bilde i alle møterom i bedriften, noe som koster betydelig mindre i dag enn for bare noen år siden..

Hvordan synes du man bør utstyre et fremtidssikkert møterom?
– Etterspørselen etter sømløse og plattformuavhengige distansemøter er stor. Halvparten av alle lokalene vi utstyrer er helautomatiserte. Det betyr at du bare setter en ledning i enheten din, og så fungerer lyd, video og deling av dokumenter automatisk.

Er det ulike utfordringer mellom store og små bedrifter?
– Både store og små bedrifter installerer i større grad videoløsninger i samtlige møterom, men større bedrifter satser fortsatt på noen få rom med mer avansert videoutstyr som kan kobles mot Skype for Business. Du skal kunne snakke med noen bare har en nettleser, fra et topp utstyrt og profesjonelt møterom, uansett plattform eller enhet.

Har vår måte å interagere på blitt påvirket av ny møteromsteknologi?
- Ja, i dag er det like naturlig å gå inn i et rom med lyd og bilde og dele dokumenter, som å snakke i telefonen. Forskjellen er at du er mer aktiv og fokusert i et møte der du både synes og høres. Det blir enklere å være tilstede i nuet med færre distraksjoner.

Hva tror du er fremtiden innen møteromsteknologi?
- Jeg tror vi får flere systemer som er integrerte med hverandre, med enda enklere tilkoblingsmuligheter. Du er i skyen din online, og der finnes alle programmer som epost, sms og kalender. Alt er «click-to-connect», og du starter skjermen, datamaskinen, lyd, video, belysning og mikrofon med ett knappetrykk. Jeg tror også at det blir tryggere og raskere å koble til lyd, bilde og video trådløst. Også lyd- og bildeopplevelsen i møtet blir bedre. Vi kommer til å ha en større følelse av nærvær, større dybde i bildene og følelsen av at personen på skjermen sitter midt imot deg.

Magnus Eriksson
JML-System AB