Fokus

En applikasjon med mange muligheter.

Hold møter hvor du vil, når du vil.

Kontakt en rådgiver

Oppgrader møterommet med Skype for Business

I dag trenger du ikke lenger å bruke en formue for å få god lyd- og bildekvalitet i møterommet. Vi har pratet med Claus Stokholm, Solutions Sales Specialist på Dustin, om hvordan du kan spare tid og penger ved hjelp av Microsofts Skype for Business.

Skype for Business er en videreutvikling av Lync, et program for videomøter og direktemeldinger som inngår i Office 365. Programmet dekker de fleste møtebehov som bedrifter har i dag, og gjør at man kan ha videomøter ved hjelp av eksterne skjermer og høyttalere. Ifølge Claus Stokholm har de bedriftene som satser på videokonferanser, mye å spare i både tid og penger, og så har det mange miljøfordeler. Han forteller at Dustins kontor i Norge har spart cirka 500 000 kroner på flyreiser per år, takket være Skype for Business.

– Vi bruker programmet som kommunikasjonsverktøy, noe som har gitt en stor forbedring i hverdagen. Tidligere sendte vi epost eller ringte. Nå kan vi chatte og ha videosamtaler ved arbeidsplassen, sier han. Claus Stokholm synes at flere bedrifter burde utstyre møterommene sine med enkelt, men effektivt utstyr som raskt kan kobles opp via den bærbare datamaskinen. Siden mange etterlyser billige konferanseløsninger, tipser han om å investere i konferansekameraer og høyttalere som et supplement til Skype for Business.

I og med at Skype for Business inngår i Office 365, blir det tilgjengelig for flere. Sats for eksempel på en konferansestasjon fra Polycom med lyd og video integrert på en smart måte. Den er laget for å fungere med Skype for Business, og tilkobles enkelt via USB-porten. Du kan også kjøpe mindre webkameraer som plasseres midt på konferansebordet, og gir bilde i HD-kvalitet.

For bedrifter med større budsjett finnes det også mer avanserte videosystemer som er laget for å fungere med Skype for Business.

– Vi installerer en eller flere smarte touch-skjermer i rommet, og deretter kan deltakerne koble sine personlige enheter til dem. Du kan dele notater, skrive med en penn eller finger direkte på skjermen, sende filer og se samtlige møtedeltakere på en enkel måte. Opplevelsen minner mye om et fysisk møte, sier Claus Stokholm.

Claus Stokholm
Solution Sales Specialist, Dustin

Se hele sortimentet fra Skype her »