Fokus

Blekk, laser eller som tjeneste?

Slik velger du riktig skriver for mindre kontor.

Kontakt en rådgiver

Slik velger du riktig skriver til kontoret

Hva skal du tenke på når du velger skriver til mindre kontor? Niclas Blomberg, salgssjef på Dustin Print Solution, gir sine beste tips før kjøpet.

I dag har de fleste skrivere mer eller mindre innebygget funksjonalitet som tidligere bare gikk an å finne på de riktig store maskinene. Og ifølge Niclas Blomberg vinner de fleste småbedriftseiere på å investere i en kompakt multifunksjonsskriver som er utstyrt med skanner, kopimaskin, dobbelsidig utskrift og mulighet for å skanne via e-post direkte fra skriveren. Han anbefaler også at du sjekker prisen på forbruksvarer før du kjøper for å få en ide om driftskostnadene. Og har du en skriver som er over fire år, er det mye å tjene på å investere i en ny.

– De siste årene har det skjedd mye innen såvel energiforbruk som funksjon. I tillegg er de nyeste modellene mer effektive, noe som betyr at hver utskrift koster mindre, sier han.

Blekk eller laser?

Et vanlig dilemma er om man skal kjøpe en laser- eller blekkskriver. Ifølge Niclas Blomberg avhenger det helt på behov og preferanser. Fordelene med blekkskrivere er at de er bedre for miljøet og gir utskrifter av høy kvalitet. Transportene blir også færre og mer energieffektive, for en blekkpatron tar betydelig mindre plass enn en tonerkassett. Laserskrivere passer best om du skriver mest ut i svart-hvitt. De gir også bedre kvalitet på utskriftene ved bruk av dårligere papirkvalitet.

– Hvis du vil skrive ut i farger med god kvalitet, er blekkskrivere et godt valg, mens laserskrivere passer til bedrifter som vil ha flere muligheter å velge mellom når det gjelder produsenter og modeller, samt utskrift av større volumer, forklarer han.

Print som tjeneste er et enkelt alternativ

Færre bedrifter vil investere i kompetansen eller infrastrukturen bak skriveren. I tillegg vil de at forbruksvarer og service skal bli tatt hånd om automatisk. Derfor har Dustin skapt Print as a Service som samlet alt som vedrører bedriftens utskrifter i en tjeneste. Print as a Service passer bedrifter som har uklare og dyre leie- og serviceavtaler, savner en egen IT-avdeling og vil spare inn på tidkrevende håndtering og administrasjon.

– Vi vil gjøre det så enkelt og tydelig som mulig, ved at du kan kjøpe print omtrent som du kjøper musikk via Spotify. For en fast månedlig avgift er skriveren installert på stedet og klar til bruk, blekk inkludert automatisk bestilling når nye patroner trengs, support på norsk samt ubegrenset service.