Fokus

Mye mer enn skriver.

Nye koblinger med apper og skykoblinger.

Kontakt en rådgiver

Dagens skrivere er mye mer enn skrivere

Ved hjelp av smarte apper og direktekoblinger til ulike skytjenester blir moderne skrivere et allsidig verktøy for å håndtere dokumenter. Småbedrifter vant med å ha data i skyen, kan føle seg hjemme.

Utviklingen ute i bedriftene i dag går mot et redusert antall trykte sider.

– Vi ser en liten nedgang i antall utskrifter, noe som kan skyldes at dokumenter alltid er tilgjengelige i skyen for mange brukere, sier Klaus Gjelstrup, produktsjef i Norden på Xerox.

Med mer mobile arbeidsmåter, har behovet i bedriftene endret seg. Ikke minst lagrer små og mellomstore bedrifter data i skyen. Når man faktisk vil skrive ut et dokument, skal det gå an å gjøre det fra en valgfri enhet. Her finnes gratisløsninger som Google Print, men for mange er sikkerhetsaspektet viktig. Full kontroll over hvem som skal få skrive ut hva og på hvilken skriver, krever andre løsninger.

– For utskrift har sikkerhetsaspektet kommet riktig opp på agendaen gjennom GDPR. Xerox tilbyr alle slags sikkerhetsløsninger, med kryptering av utskrifter og skanninger samt data på skriverens harddisk. I forbindelse med GDPR, aktualiseres spesielt ”follow me”-løsninger der dokumenter ikke skrives ut før brukeren har identifisert seg ved skriveren.

Apper åpner nye muligheter

Den mest spennende utviklingen innen print synes Klaus Gjelstrup er at skriveren utvikles fra bare å være skriver, til å bli et fleksibelt sted å håndtere dokumenter på mange forskjellige måter.

– Gjennom innebygget skanningfunksjon og apper som kobler skriveren direkte til forskjellige skytjenester, er det mulig, helt og holdent fra skriveren, å administrere konvertering fra analoge dokumenter til digitale og omvendt, forklarer Klaus Gjelstrup.

På Xerox App Gallery kan du laste ned mange forskjellige smarte programmer til Xerox-skrivere. Noen er gratis og andre koster. Gjennom å installere apper, blir det mulig å skanne til eller skrive ut fra ulike skytjenester som Dropbox eller OneDrive, direkte fra skriverens berøringsskjerm. Det finnes til og med en app som automatisk oversetter dokumenter og skriver dem ut på det nye språket.

Egen opplevelse

– I tillegg er det mulig å konfigurere skriverne for å gi hver bruker sin egen opplevelse. Når du identifiserer deg selv for å bruke skriveren, er grensesnittet justert til å vise appene dine. Du kan også forhåndsinnstille en knapp til å utføre en bestemt handling som du bruker ofte, for eksempel å skanne og sende et dokument til en bestemt e-postadresse, sier Klaus Gjelstrup.

Hvis en bedrift ønsker mer avanserte funksjoner, kan Xerox og deres utviklingspartnere bidra til å utvikle dem.
– All utvikling innen print handler i dag om de nye mulighetene som oppstår gjennom tilkobling til skyen. Vi vil se flere spennende løsninger i fremtiden, avslutter Klaus Gjelstrup.

Klaus Gjelstrup
Produktsjef, Xerox

Se hele utvalget fra Xerox her »