Fokus

Storformat for alle.

Storformatskrivere er ikke lenger komplekse maskiner bare for høyt spesialiserte selskaper.

Kontakt en rådgiver

Storformat for alle

Storformatskrivere er ikke lenger dyre, komplekse maskiner bare egnet for høyt spesialiserte bedrifter. Nå er de enkle å bruke og har prislapper som gjør dem interessante for mange flere.

Markedet for storformatskrivere har blitt vesentlig utvidet de siste årene. I dag er det ikke bare tekniske konstruktører, arkitekter eller fotostudioer som kjøper sine egne storformatskrivere. Det kan også være en butikk som ønsker å kunne skrive ut plakatene sine selv.

– Mange har nok foreldede forestillinger om at det bare er profesjonelle som kan håndtere eller ha råd til en storformatskriver. Men i dag har de blitt både enkle å bruke og mye billigere enn før. Samtidig tilbyr skriverne full funksjonalitet for de mest krevende behovene til spesialiserte fagfolk, sier Lauri Piipponen, produktsjef hos Dustin.

Han forklarer at de nå ikke er vanskeligere å håndtere enn en vanlig kontorskriver. Vanligvis har de store, lettforståelige berøringsskjermer, det er lett å mate papir og ingen ekspertkunnskap er nødvendig for vedlikehold. Dagens storeformatskrivere skriver ut svært raskt, med svært høy kvalitet og rimelige utskriftskostnader. I tillegg er de nye maskinene ganske kompakte og rolige, slik at man ikke trenger et separat rom for dem.

– Nødvendig programvare leveres vanligvis uten ekstra kostnad, og skriverne er kompatible med alle vanlige program som Photoshop, Indesign, AutoCAD og så videre, sier Lauri Piipponen.

Dustin hjelper deg til å velge riktig

Du kan skrive ut i storformat på vanlig papir, fotopapir, plastfilm eller tekstiler. Det finnes en rekke forskjellige modeller å velge mellom, for forskjellige papirstørrelser, med en, to eller flere ruller for media, og med forskjellig antall farger, avhengig av fargegjengivelseskrav. Det finnes også multifunksjonsmaskiner for de som trenger å skanne og / eller kopiere i stort format.

– Dustins eksperter hjelper gjerne til med å analysere hvilke behov og volumer som kan være aktuelle, basert på hva du vil gjøre med skriveren. Vi anbefaler om du skal investere i en enkel- eller multifunksjonsenhet, en eller flere ruller, og hvilke typer blekk og utskriftsmedia som passer best. Alternativene er mange, men vi hjelper dere med å finne den rette løsningen. Dustin kan også bidra til å ordne installasjon og utvidede garantier, forklarer Lauri Piipponen.

Selvfølgelig er det fortsatt tilfeller der det kan være bedre å henvende seg til en ekstern leverandør. Hvis man for eksempel kommer opp i større opplag, trenger noen form for etterbehandling eller skal bruke spesialmedier.

– Men hvis du trenger å skrive ut i storformat, jevnt og fleksibelt i hverdagen, kan det være vel verdt å vurdere din egen skriver, avslutter han.