Fokus

Velg riktig enhet.

Eksperttips for deg som vil jobbe effektivt og mobilt.

Kontakt oss

Velg enhet etter behov

Med hundrevis av bærbare datamaskiner i sortimentet kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Mathias Isaksson, produktsjef hos Dustin, tipser om å ta utgangspunkt i hvordan du bruker enheten din.

Den vanlige mobilen brukeren

Tar du med deg datamaskinen hjem to kvelder i uken og reiser på forretningsreise et par ganger i måneden? Da tilhører du sannsynligvis kategorien vanlig mobil bruker.

Dine krav handler først og fremst om å ha en lett og robust PC med god batteritid, samt 4G hvis du jobber mobilt der det mangler Wi-Fi. I denne kategorien finnes det et bredt utvalg av produkter. Ofte ser man på relativt praktiske datamaskiner med en skjerm på mellom 12,5 og 14 tommer.

Et tips er å ikke utelukke 14-tommer skjermen, selv om du er på jakt etter en mindre PC. Utviklingen går mot stadig større skjermer i mindre format, siden skjermen går helt ut til kantene.

  Og glem ikke å ta batteritiden med i betraktningen; en viktig faktor for å kunne være produktiv hele arbeidsdagen.

Kraftbrukeren

Arbeider du med filmredigering, CAD, grafisk design eller tunge Excel dokumenter samtidig som du vil ha muligheten til å arbeide utenfor kontoret i blant? Da er en bærbar workstation riktig enhet for deg. Forskjellen mellom en workstation og en vanlig, bærbar laptop er først og fremst ytelse og påliteligheten. En workstation er helt og holdent bygget opp ut fra den applikasjonen som skal kjøres. Hver eneste komponent og drivrutine er optimert for å levere stabil og høy ytelse.

Dagens mobile workstations er dessuten mye mer praktiske enn forgjengerne sine.

Den supermobile brukeren

Er du ofte på reise eller mangler du et fast kontor? Da trenger du sannsynligvis en ultra lett, bærbar enhet, tilpasset for daglig bruk. Et tips er å velge en enhet med 4G-oppkobling for å kunne surfe der det ikke finnes Wi-Fi, samt å sørge for at du har en god sikkerhetsløsning.

Det kan for eksempel være innebygget personvernfilter, trygg innlogging og en sky-løsning som gjør at informasjonen ikke lagres lokalt på datamaskinens harddisk dersom den skulle bli stjålet. Også batteritiden er en viktig faktor. Touch er en annen funksjon som kommer stadig mer, ikke minst takket være Windows 10.

Du som liker touch kan med fordel se nærmere på 2-i-1-enheter med touchfunksjon som gjør at du ikke trenger å ta med deg både nettbrett og PC. Med den typen datamaskin kan du også vri og vende på skjermen og i enkelte tilfeller dele dem helt for å kunne bruke den separat som et nettbrett.