Hvor sikker er skriveren din?

Etter hvert som trådløse enheter og skybasert programvare blir stadig mer vanlig, blir skriveren også et yndet angrepsmål for hackerne. Xerox har løst dette ved å produsere skrivere som kan samhandle trygt og sikkert.

De fleste av oss vet at skriverparken kan utgjøre en sikkerhetsrisiko. Samtidig ønsker vi å kunne skrive ut og skanne uten å måtte tenke på hvordan det påvirker IT-sikkerheten. Xerox har løst dette ved å satse på innebygde sikkerhetsfunksjoner i hele kjeden: utskrift, kopiering, skanning, faks, nedlasting av filer og systemprogramvare. Hva er den vanligste feilen vi gjør når det gjelder skrivere og sikkerhet?

- Skriverens brukergrensesnittet er den første og mest åpenbare sårbarheten, sier Marcel Wisman, Workspace Solutions Expert hos Xerox.

Du må ha kontroll over hvem som har fysisk tilgang til skriverne og funksjonene.

Xerox-maskinene er utstyrt med smart programvare for blant annet digital signering og brukerautentisering som sikrer at de rette personene har tilgang til skriveren. Infiserte filer avvises automatisk. Hvis nettverket ditt mot formodning skulle bli hacket, vil Xerox ConnectKey-teknologien kjøre en verifiseringstest og varsle om det finnes noen skadelige endringer på skriveren din. Skriveren er i tillegg utstyrt med avansert whitelisting-teknologi som kontinuerlig overvåker og automatisk blokkerer alle typer skadelige virus. Xerox er opptatt av å ligge i forkant og samarbeider derfor med noen av de beste i bransjen.

- Vi jobber med organisasjoner som er ledende innen sikkerhetsbransjen, for eksempel McAfee og Cisco, for å få tilgang til deres kompetanse.

3 tips for bedre sikkerhet.

  • Ikke koble skriveren direkte til et offentlig nettverk. Sørg for at den alltid er beskyttet av en brannmur eller ruter, slik at bare brukerne har tilgang til den
  • Endre passord på administrasjonkontoer ofte
  • Vurder en tilgangsstyringsløsning som Xerox Workplace Cloud eller Suite-løsninger for å få full kontroll over hvem som har tilgang til utskriftsmiljøet