Unngå at medarbeiderne tar usikre snarveier

Er det for vanskelig å koble seg til VPN? Når sikkerhetsløsningene blir for kompliserte, øker risikoen for usikre snarveier. Samtidig gjør fjernarbeid at behovet for sikkerhet blir større. Slik jobber Microsoft Surface og Microsoft 365 sammen for å gjøre det moderne arbeidslivet enklere.

For de fleste bedrifter er produktivitet avgjørende.

– Vi må være effektive for å konkurrere. Samtidig vitner mange ansatte om at sikkerheten kan gi unødige avbrudd, og noen tar snarveier ved for eksempel å slippe å logge inn i visse systemer, sier Helena Kappen, forretningsområdesjeffor Surface & Devices hos Microsoft.

For å skape et vellykket hybrid arbeidsmiljø må bedrifter og IT-ledere gi medarbeiderne de verktøyene de trenger for å lykkes.

Microsoft ga Forrester Consulting i oppdrag å evaluere PC-kravene for hybridarbeid. Blant lederne som deltok i undersøkelsen, sier 70 prosent at bedriften deres trenger dataforbedringer for å støtte hybridarbeid.

Med Microsoft nyeste produkter som Surface Laptop 4, Surface Pro 8 og Surface Go 3 blir det enklere å implementere sikkerhetsløsninger som sparer tid og ressurser for IT-avdelingen uten å gjøre det vanskeligere for brukerne.

– Vi tilbyr for eksempel biometrisk innlogging, en sterk form for identifisering. Du kan glemme passordet ditt, men du har alltid med deg ansiktet og fingeravtrykket uansett hvor du går, sier Helena Kappen.

Selskaper som kombinerer Surface-enheter med Microsoft 365 ser de positive virkningene.

– Vi ser for eksempel opptil 20 prosent færre sikkerhetshendelser for Surface-brukere, sier Helena Kappen.