Apple ønsker å etterlate jorden i bedre stand enn da de startet

"Apples globale administrative virksomhet er karbonnøytral, og innen 2030 planlegger selskapet å gå i null i klimapåvirkningen i hele virksomheten. Det inkluderer produksjonsledd og hele produktenes levetid. Dette betyr at hver eneste chip Apple lager, er 100 prosent karbonnøytral gjennom hele prosessen fra design til produksjon", skriver Apple i sin pressemelding.

Som et ledd i dette målet forteller de også at:

Ved å bytte til resirkulert aluminium og aluminium som smeltes med vannkraft i stedet for fossilt brensel, er selskapets karbonutslipp for aluminium redusert med nesten 70 prosent siden 2015.

Tips!

Med Dustins Takeback-tjeneste kan du gi Mac og et nytt liv ved å levere det til oss, så den kan smeltes om leve videre som et nytt Apple-produkt.

Til Takeback

Den nye 13" Apple MacBook Air er et prakteksempel på hvordan Apple kombinerer den nyeste teknologien med en sirkulær produksjonstankegang. Den inneholder den nyutviklede M1-brikken, som er spesielt utviklet for Mac og gjør hele systemet raskere ved å samarbeide med Apples eget operativsystem Big Sur. Apple MacBook Air vekkes fra dvale på et øyeblikk og har en batteritid på opptil 18 timer – den lengste noensinne på en Mac. I tillegg har den kabinett fremstilt av 100 % resirkulert aluminium og bruker 71 % mindre energi enn den anbefalte ENERGY STAR-merkingen krever.

Oppdag Apple her:

* Miljørapport: Les mer

** Apple Pressemelding, 24. mars 2022: Les mer

** Apple Pressemelding, 8. mars 2022: Les mer

Til produktene