Contour gir penger til prosjekter for å rense verdenshavene for plast

Contour Design ble grunnlagt for å skape en komfortabelt arbeidsdag for kontorarbeidere med ergonomiske tastaturer og mus. I tillegg til at de brenner for at mennesker skal jobbe mer komfortabelt, er de også opptatt av å utvikle produkter av høy kvalitet som skal vare lenge og bidra så lite til bruk og kast-kulturen som mulig.

Contour Design har nå tatt enda et steg fremover i sitt bærekraftsarbeid ved å bruke gjenvunnet bølgepapp som emballasje. Hvert år havner mellom 5 og 13 millioner tonn plast i havet, og det utgjør så mye som 80 % av forurensningen av verdenshavene*. Dette vil Contour gjøre noe med. Selskapet ønsker ikke på bidra til unødvendig plastavfall, og fra 30. august 2021 til 26. september 2021 gir de også 1 euro for hvert solgte produkt til prosjekter som renser verdenshavene for plast. Gjelder perioden 30. august til 26. september.

  • 40 % av totalt 58 millioner tonn plast som produseres i Europa hvert år, brukes til emballasje
  • 59 % av totalt 25 millioner tonn plastavfall som produseres i Europa hvert år, stammer fra emballasje
  • Mellom 5 og 13 millioner tonn plast havner i havene hvert år, og det utgjør så mye som 80 % av forurensningen av verdenshavene
* Tallene er hentet fra Europakommisjonen

”Plast er et stort problem, og emballasje er den store skurken. Derfor har vi har valgt å fokusere mest på plastforbruk i vårt bærekraftsarbeid”

-Kenneth Schach, administrerende direktør hos Contour

Les mer om Contour Design og deres bærekraftsarbeid på