Fokus

Riktige rutiner på farten.

Sikre informasjonen din når du arbeider mobilt.

Kontakt en rådgiver

Arbeid trygt med stil

Tenk på hvem som er rundt deg, spesielt når du arbeider med sensitiv informasjon. Dette tipset gir Martin Silvén, produktsjef for klienter hos Dell.

I dag snakker alle om mobilitet og det er også en utvikling som øker i etterspørsel av brukerne. Dessverre har ikke alle bedrifter en helhetsløsning rundt sikkerhetsspørsmålet før de plasserer ett nettbrett eller en bærbar datamaskin i hendene på sine ansatte, mener Martin Silvén.

– Det er enklere å beskytte informasjonen innenfor bedriftens vegger. Men i dag arbeider vi stadig mer og mer utenfor kontoret, som for eksempel på toget, i kafeer eller i hotellobbyen. Vi i Dell har lenge fokusert på sikkerhet når vi designer og bygger produkter og løsninger, men vi satser også på å utdanne brukerne sånn at de forstår hvordan de bør gjøre når de arbeider mobilt, sier han.

Viktig med sikkerhetsrutiner

Martin tegner et bilde av et scenario der du sitter på en kafe eller i et fly og starter datamaskinen. Bare med å snike over skulderen kan en person med dårlige intensjoner få tilgang til sensitiv informasjon. Det kan være nok at personen ser navnet og i hvilket selskap du arbeider i for å komme seg forbi den første sikkerhetssperren, det vil si “jeg kjenner ikke deg” gjennom å henvise til navnet ditt ved en telefonsamtale. Eller så er datamaskinen din borte når du har hentet kaffen din ved disken.

– Hvordan ser rutinene ut da? Hvordan forsikrer du at informasjonen er beskyttet og hvordan kan du eventuelt spore datamaskinen? Det gjelder å tenke igjennom alt. Riktig bruker skal ha riktige type enhet og selskapet bør ha en administrasjonsløsning for klienter der man kan låse og styre enhetene til tross for at de er avslått. Også kryptering, først og fremst på filnivå, er nødvendig for å minimere risikoen for tyveri av dyrebar data.

For å øke sikkerheten har våre mobile enheter muligheten til å utstyres med en fingeravtrykkleser og også en kortleser for smarte kort. Nye modeller har også full støtte for Windows Hello, det vil si sikker innlogging med ansiktsgjenkjenning, sier han.

  Kombinasjonen av design, holdbarhet, vekt og fantastisk batteritid har vært et vinnende konsept.

Attraktiv IT, en konkurransefordel

I kjølvannet av det store ransomware-rotet for noen uker siden blir det ekstra tydelig at IT-sikkerhet må prioriteres i en stadig mer mobil verden. Mobilitetstrenden er her for å bli i følge Martin Silvén. Riktig IT blir en konkurransefordel og derfor velger flere å finansiere enhetene sine på ett eller to år.

– 00-generasjonen som kommer ut i arbeidslivet nå, har vokst opp med touch og er vant til å kunne arbeide på en valgfri enhet, når og hvor de vil. De stiller samme krav på arbeidsgiveren og har ingen problemer med å bytte bedrift dersom de ikke fåt gode nok IT-verktøy og løsninger. Vi legger mye fokus på at våre 2-i-1-enheter skal være attraktive utseendemessig, og samtidig ha alle de funksjonene som er nødvendige for å arbeide sikkert og effektivt.

Vinnende 2-i-1-serie

Det nyeste tilskuddet i Dells prisvinnende XPS-familie er den ultra mobile datamaskinen XPS 13 2-i-1. Den har, til tross for at den nettopp ble lansert, allerede vunnet flere priser for innovasjon og nytenking på blant annet CES-messen i år. Under panseret sitter en Core i5 eller i7 prosessor av Intels 7. Generasjon (Y-serien) som i tillegg bruker lite strøm. Den er dessuten finjustert for å levere imponerende ytelse, til tross for en vifteløs og slank formfaktor.

– Kombinasjonen av design, holdbarhet, vekt og fantastisk batteritid har vært et vinnende konsept, konstaterer Martin Silvén.

Martin Silvén
Produktsjef for klienter, Dell

Se hele utvalget fra Dell her »