Fokus

Bra for virksomheten og planeten.

Slik kan du minske energiforbruket og samtidig effektivisere virksomheten.

Kontakt en rådgiver

Bra for virksomheten og planeten

Moderniser og automatiser din IT. Dells sjef for bærekraft gir sine beste tips til bedrifter som vil minske energiforbruket og samtidig effektivisere virksomheten.

I dag er det mange bedrifter som vil redusere sitt energiforbruk gjennom å velge riktig infrastrukturløsning. Og det er noe Dell har tatt fatt i når de planlegger nye produkter og løsninger. De bestreber seg på å redusere sitt energiforbruk med 80 prosent når det gjelder produktporteføljen fra 2012 til 2020. Louise Koch, Dells sjef forbærekraft, mener at de allerede er på god vei.

  – Vi har allerede over 54 prosent i redusert energiforbruk. Det betyr selvfølgelig også at våre kunder får utført mye mer arbeid med redusert energiforbruk. Bra for virksomheten så vel som planeten, sier hun.

Virtuelle datasentre

En viktig dimensjon i bærekraftig insfrastruktur er den digitale transformasjonen og virtuelle datasentre. Gjennom å synkronisere IT-behov og bygge opp en skybasert IT-leveranse er det mulig å utnytte hybride skyløsninger for høye belastninger sammen med smarte overvåkningsløsninger for å konsolidere arbeidsbelastningen.

  – På denne måten reduseres påvirkningen når det gjelder datasentre kraftig, samtidig som det gir bedre levering, sier Louise Koch.

Hun mener at når Dell får tilgang til potensielle kunders eksisterende løsning, er den sjelden optimalisert for selskapets faktiske kundebehov. Derfor får de verken optimal kapasitet eller energiforbruk.

– Ved å modernisere IT-miljøet med hybride skyer og All-Flash-løsninger, har vi eksempel på kunder som reduserte sitt klimaavtrykk med mer enn 65 prosent fordi de minsket sitt totale energiforbruk og vedlikeholdshåndtering.

PowerEdge-servere minsker klimaavtrykk

Med lanseringen av den nyeste PowerEdge-generasjonen har Dell laget en server som blant annet kan gi opp til 50 prosent flere VDI-brukere per server sammenlignet med tidligere plattformer. Det fører til en betydelig redusering av klimaavtrykket. Sammen med det nye OpenManage Power Center console kan den som administrerer serveren få kontroll over både energiforbruket for datasentre og bruken av hardware-ressurser.

– Gjennom å implementere og planlegge med et strømforbruksbudsjett og –tak kan IT-administratorer redusere forbruket, opprettholde prestasjonen og møte planlagte SLA-er samtidig som risikoer og kostnader reduseres, avslutter Louise Koch.

4 tips for en bærekraftig infrastruktur:

Moderniser din infrastruktur. Moderne teknikk gir ofte høyere kapasitet og redusert klimaavtrykk, noe som sparer både penger og energiforbruk.

Automatiser prosesser. Bruk tilgjengelige verktøy for å optimalisere kapasiteten og energiforbruket av dine datasentre.

Forvandle din IT-leveranse slik at du kan dra nytte av hybride skymiljøer som støtter ditt faktiske behov basert på datainnsikt.

Kjøp IT-produkter med formålet å redusere energiforbruket.