Fokus

Nye muligheter med VR.

Bærbar workstation med støtte for avanserte VR-applikasjoner.

Kontakt en rådgiver

VR og modernisert interaksjon i vår

Dell lanserer snart sin første bærbare workstation med støtte for avanserte VR-applikasjoner. Dessuten vil man revolusjonere hvordan vi arbeider med våre datamaskiner gjennom det spennende nye konseptet Dell Canvas, en horisontal, interaktiv 27-tommer skjerm for skrivebordet.

I løpet av det siste året har VR, Virtual Reality, vært på alles lepper. Produsentene fokuserer stadig mer på hvordan teknologien kan brukes på jobb. Applikasjoner finnes innen mange bransjer.

– Arkitekter kan for eksempel bruke VR for å gi en følelse av hvordan deres løsninger vil bli i virkeligheten og vise frem forslag til fremtidige prosjekter. Produksjonsindustrien kan utnytte VR til for eksempel undervisning i hvordan en maskin brukes, forteller Mats Mårtensson, workstation-spesialist hos Dell.

  Innenfor omsorgsbransjen kan leger trene på inngrep i en virtuell verden.

Mye handler også om markedsføring og salg. Allerede nå tilbyr meglere kundene å besøke objekter virtuelt og bilindustrien tilbyr journalister virtuelle kjøreopplevelser.

– For å bruke VR-løsninger som Oculus Rift og HTC Vive har det til nå vært nødvendig med stasjonære workstations. Men nå har grafikken for bærbare blitt kraftig nok for å kunne håndtere det. I mars lanserer vi en VR-klassifisert bærbar workstation, Dell Precision 7720. Det blir en mobil revolusjon for alle som bruker VR profesjonelt, sier Mats Mårtensson.

For den som blir sittende ved skrivebordet anbefaler han isteden den flotte VR-forberedte Dell Precision 5720 All-in-One med 27-tommer UHD-skjerm som kommer i mai.

– En unik fordel hos alle våre workstations er funksjonen DPO (Dell Precision Optimizer). Den merker automatisk hvilken programvare som brukes for anledningen og finjusterer hvilke drivrutiner som brukes for å oppnå optimal hastighet. Teknologien er sertifisert for 26 av de største programvareprodusentene, noe som dekker 90 prosent av markedet, fortsetter han.

Mats Mårtensson vil også slå et slag for et nytt, innovativt konsept som lanseres i april. Dell Canvas er en liggende 27-tommer skjerm som fungerer som arbeidsflate og tegnebord der man arbeider med datamaskinen. Den fungerer best kombinert med en vanlig stående skjerm. Den har touch-funksjonalitet, men har også en svært nøyaktig penn og noe som kalles totems, en slags knott man plasserer på skjermen for å styre forskjellige innstillinger.

– Mange er fortsatt basert på papir og blyant i dag. De tvinges til å bruke uhåndterlige måter til å gå over til det digitale. Med Dell Canvas kan du arbeide direkte i det digitale miljøet på en måte som er både ergonomisk og naturlig.

Løsningen passer godt for de som arbeider med illustrasjon, foto, lyd, film og design. Blant programvarer som støttes finnes Adobe Creative Cloud, Avid Media Composer, Cakewalk SONAR og SolidWorks.

– I neste skritt planlegger vi å kombinere VR-teknologien med denne nye logikken for interaksjon mellom menneske og datamaskin. Da blir det virkelig spennende, avslutter Mats Mårtensson.

Mats Mårtensson
Workstation Sales Specialist, Dell

Se hele utvalget fra Dell her »