Fokus

Universell dokking, en viktig puslebit.

Nye løsninger kreves i aktivitetsbaserte kontor.

Kontakt en rådgiver

Universell dokking, en viktig puslebit

For å arbeide produktivt og ergonomisk trengs det ofte en større skjerm, et tastatur og en mus. Samtidig skal man i dagens aktivitetsbaserte kontor, uten faste arbeidsplasser, kunne dokke enheten sin hvor som helst. Det blir nå mulig med USB-C-teknologien.

Den perfekte arbeidsplassen er et sted som tilbyr gode forutsetninger for å utføre arbeidet ditt uansett hva det er du skal gjøre for anledningen. I dag sitter ikke de fleste ved skrivebordet og arbeider fra åtte til fem. Derfor er både lukkede kontor og tradisjonelle kontorlandskap med faste plasser på vei bort. Det som gjelder nå er isteden aktivitetsbaserte kontor med ulike miljøer tilpasset ulike typer arbeid.

– Det finnes et sterkt ønske om å forandre kontorene sånn at de er bedre tilpasset den nye arbeidsmåten. Dette er også en pådriver for teknologisk forandringer, ikke minst når det gjelder dokkingløsninger, sier Anna Josefson, produktsjef for bærbare datamaskiner hos HP.

USB Type C betyr at du strømfører, sender videosignal i tillegg til data- og nettverkstrafikk over en port. Denne er dessuten liten og får plass i stadig tynnere enheter. Vi ser den blant annet på smarttelefoner.

Grundig planlegging

– Det er ikke alle som har mulighet til å bytte ut hele sitt eksisterende miljø med ny teknologi på en og samme gang. Det betyr at de fleste bedrifter sitter med datamaskiner som har støtte for ulike slags dokkingløsninger, kanskje også fra ulike produsenter, sier Anna Josefson.

Ønsker man å kunne bruke en og samme dokk til et variert miljø av nyere og eldre datamaskiner, kreves det en programvareløsning (Display Link) som fungerer uansett hvilken dokking port den spesifikke datamaskinen har. Den benytter USB-C-porten for nyere modeller og USB-A for eldre modeller. Til HPs universaldokk (se ved siden av) kan man legge til en dongel som gir strøm også til eldre modeller fra HP. I den nye teknologien USB Type C får du strøm via en og samme port.

– Nyere modeller har sin USB-C-port støtte for displayport alt mode, alternativt Thunderbolt, noe som innebærer at de kan sende videosignaler direkte uten at programvareløsning kreves. Denne løsningen gir deg mulighet til høyere overføringshastighet, opptil 40 gigabyte per sekund bps for Thunderbolt. Dette kommer etterhvert til å bli stadig mer standard, forklarer Anna Josefson.

For et helt rent skrivebordsmiljø finnes det skjermer med innebygget USB-C-kabel som da fungerer som en dokk (se ved siden av).

Vi trenger fortsatt å ha muligheten for å administrere

Uansett dokking trenger en bedrift å enkelt kunne administrere enhetene sine. For det kreves det at dokken har riktige funksjoner, for eksempel at det er datamaskinens mac-adresse som benyttes og ikke dokkens, eller at det er mulig å vekke den fra såkalt dyp dvale over nettverket (WoL). Dette har vært en selvfølgelighet med mekaniske dokker, men har i motsetning ført til tekniske utfordringer for alle produsenter med USB-C-dokkene.

– Hos HP var vi først ute på markedet med Thunderbolt-teknologien og gjennomgikk i 2016-17 grundige tester for å løse fjernadministrasjonen. Det har vært tøft, men alle våre USB-C-baserte dokker har i dag all den administrasjonsfunksjonaliteten kundene våre krever, sier Anna Josefson.

Anna Josefson
Produktsjef for bærbare datamaskiner hos HP

Se hele utvalget fra HP her »