Fokus

Tre opplevelser i en.

Telefon, pc og nettbrett i samme enhet.

Kontakt en rådgiver

Tre opplevelser i en

Stasjonær, bærbar eller telefon? Med nye X3 trenger du ikke velge. For første gang kan du få kraften av en datamaskin i hånden din.

Et steg i utviklingen mot færre enheter og ultra mobilitet er 3-i-1 enheten. Ett av få eksempler er den nye Windows 10-baserte HP Elite X3 som består av smarttelefon, nettbrett og pc i en og samme enhet. Den nye 3-i-1-løsningen er en smart 6-tommer telefon som du kan dokke sammen med enten en ultra tynn “dum” laptop eller en valgfri ekstern skjerm med tastatur og mus - slik at den kan fungere som en stasjonær datamaskin. Kraften sitter i selve telefonen i alle scenarier.

– Elite X3 er et forretningsprodukt og mobile brukere er den store målgruppen. Først og fremst er det ansatte som ikke vil bære med seg mange enheter, men som likevel ønsker å ha muligheten til å arbeide hvor som helst, når som helst, sier Sepideh Naghdi, nordisk forretningsutvikler for mobility hos HP.

  Å bruke ett passord sammen med irisskanning eller fingeravtrykklesing gjør det veldig vanskelig for fremmede å få tilgang til hemmelig informasjon.

Skaper nye muligheter

Tanken bak Elite X3 er at den skal brukes til mer enn bare kommunikasjon. Det som først og fremst skiller Elite X3 fra en vanlig smarttelefon er at den er en “pc-aktiverer”, noe som betyr at den gir nye muligheter for ansatte som tidligere kun har hatt en telefon til også å kunne bruke fordelene med en pc. Du kan skrive rapporter og arbeide direkte på skjermen, alternativt tilkoble deg til en valgfri, ekstern skjerm og arbeide via den.

– Eksempler på yrkesgrupper som kan ha nytte av å ha en pc i hånden er politi på oppdrag. Tilbake på stasjonen kan de arbeide videre på en hvilken som helst skjerm. En annen yrkesgruppe er sykepleiere som kanskje kun får ha en mobil i arbeidet. Da kan sykehuset ha en rekke “dumme” skjermer som hver sykepleier kan tilkoble seg til via telefonen, etter behov.

Ettersom Elite X3 er IP67-klassifisert og tåler vann, er den lett å gjøre ren og kan også brukes som en registreringsmulighet i for eksempel venterommet på en helsestasjon for å effektivisere pasientprosessen, fortsetter Sepideh Naghdi.

Flere aktive skjermer

En stor forskjell mellom X3 og en vanlig smart telefon er at den gjør det mulig å ha to aktive skjermer samtidig. Du kan tilkoble telefonen din på en storbildeskjerm i konferanserommet og redigere i diverse dokumenter samtidig som du ringer, sms-er eller ser på film på telefonen din.

– Når du kobler opp en Elite X3 via dokkingstasjonen, med en lapdokk eller trådløst via en miracast-sender, får du opp et klassisk pc-skrivebord med Windows 10 på skjermen isteden for et direkte bilde av telefonen som du får med en vanlig smarttelefon.

Forskjellige deksler til X3

Til Elite X3 finnes det også en rekke tilbehør. Sephideh tipser om at du for eksempel kan bruke ett deksel med strekkodeleser når du gransker noe eller forvandle din Elite X3 til en mobilt kasseapparat.

– Perfekt for mindre butikker eller kjeder som vil øke kapasiteten under for eksempel julesesongen, konstaterer hun.

Dobbel sikkerhet

Når vi går rundt med datamaskinen vår i lommen kreves det naturligvis streng sikkerhet. Det har HP tatt på alvor og muliggjør multifaktorinnlogging ved å kombinere passord med biometri.

– Å bruke ett passord sammen med irisskanning eller fingeravtrykklesing gjør det veldig vanskelig for fremmede å få tilgang til hemmelig informasjon. Hackeren eller tyven trenger både tilgang til passordet og deg som person for å kunne logge inn. Ett annet pluss er at du kan ha to SIM-kort i telefonen samtidig, ett privat og ett for jobben, dermed risikerer du aldri å blande sammen forskjellige typer informasjon, mener Sepideh Naghdi.

Sepideh Naghdi
Nordisk forretningsutvikler for mobility, HP

Se hele utvalget fra HP her »