Fokus

Nye tilskudd i print-familien.

HP lanserer nye blekkskrivere i A3- og A0-format.

Kontakt en rådgiver

Nye tilskudd i prestefamilien

HP satser stort på print og lanserer 15 nye skrivere i begynnelsen av sommeren. Blant de nye tilskuddene finnes blant annet fire helt nye blekkskrivere i den energieffektive PageWide-serien.

HPs PageWide-serie bygger på en teknologi uten bevegelige deler og med flere skriverhoder på rekke. Teknologien gjør skriverne raske og pålitelige.

  Alt skal være innebygget i skriveren, fra sikkerhet til riktige programvarer.

– Vi har Pagewide i A4-format, nå oppskalerer vi til A3- og A0-format også. Med våre PageWide-skrivere får du opptil halve utskriftskostnaden sammenlignet med laser, og de er mye mer effektive. Resterende skrivere som lanseres i sommer bygger på laserteknologi. Selvfølgelig har samtlige av de nye skriverne samme sikkerhet, grensesnitt, universell driverrutine og verktøy for å automatisere håndteringen som alle HPs skrivere, sier Lars Esping, produktsjef innenfor printløsninger for kontormiljø hos HP.

Tradisjonell skriver eller MFP?

Et viktig aspekt innenfor print er i følge Lars Esping brukervennligheten. Den som skal bruke skriveren bør møte samme grensesnitt og kunne skrive ut enkelt – uansett maskin og sted. Alt skal være innebygget i skriveren, fra sikkerhet til riktige programvarer. Lars Esping har merket at stadig flere bedrifter har fått opp øynene for multifunksjonsskrivere. Han vil likevel tips om å først vurdere behovene for den aktuell avdelingen.

– Har de et stort behov for å skanne dokumenter eller digitalisere dem? Eller skriver de mest ut sorthvite dokumenter? Omentrent 70 prosent av alle utskrifter er fremdeles sorthvite. For den som vet med seg selv at man stort sett skriver ut i sorthvit, er laserskrivere et godt valg, sier han.

Sikkerhet er stadig vekk et aktuelt tema

For de fleste små og middels store bedrifter er nettopp printmiljøet ett neglisjert område når det gjelder grunnleggende IT-sikkerhet. På samme måte som du beskytter bedriftens datamaskiner og servere er det viktig at printmiljøet er en del av bedriftens sikkerhetspolicy. Siden skriveren er tilkoblet mot nettverket er den også sårbar for angrep. Samtidig er ikke alltid printmiljøet inkludert i IT-sikkerhetsarbeidet, eller så har man kanskje ikke intern kompetanse for printsikkehet, mener Lars Esping.

– Vi har løst det med å inkludere den samme sikkerheten som på pc-siden i våre skrivere for å gjøre det enkelt for kunden. Alt er innebygget, klart til å aktiveres. Når du har satt en sikkerhetspolicy for hvordan du vil beskytte data på skriverne kommer samtlige nye maskiner som inkluderes i samme nettverk til å automatisk ha samme sikkerhetsnivå. Skriverne merker dersom noen prøver å forandre på operativsystemet og lukker automatisk for å gjennopprette systemet slik det var før angrepet, forklarer han.

Lars Esping
Produktsjef, HP Print

Se hele sortimentet fra HP her »