Nyhet

Uendelige muligheter.

Enda mer kraft i nye Raspberry Pi 3.

Raspberry Pi 3

Raspberry Pi 3 er endelig her

Raspberry Pi 3 er siste generasjon Raspberry Pi og sammenlignet med tidligere versjoner har det skjedd en del ting. Den nye modellen er trolig den største oppdateringen denne lille datamaskinen noensinne har fått.

I dag er datamaskinen utstyrt med en 64-bits prosessor som dessuten har fire kjerner som tikker på hele 1,2 GHz. Dette gjør Raspberry Pi 3 betydelig raskere enn forgjengeren og nå kan du faktisk bruke den som en fullverdig datamaskin i mange tilfeller.

Men den største nyheten er at den nye Raspberry Pi 3 har fått innebygde kretser for Wi-Fi og Bluetooth. Tidligere har man alltid måtte krangle litt med å koble en masse nettverkskort, men sånn er det ikke nå lengre.

Massevis av bruksområder

Men nok om spesifikasjoner, det viktigste med Raspberry Pi er tross alt de ulike tingene man kan bruke denne datamaskinen til. Raspberry Pi har siden den ble sluppet hjulpet mange kreative personer med å bygge massevis av morsomme prosjekter. Vi har derfor samlet noen av våre favorittprosjektet som inspirasjon til deg som vil bygge noe morsomt med en Raspberry Pi som grunnlag.

Raspberry Pi som mediespiller

Dette er trolig det mest klassiske bruksområdet for en Raspberry Pi og med rasberry Pi3 blir mediespilleren din enda kraftigere. Man kan installere flere ulike mediespillerprogram på en Raspberry Pi og når det er gjort, trenger du bare noe å styre den med fra sofaen. Dette er helt klart et av de enkleste prosjektene, men å bygge sin egen smart-tv kan være gull verdt for mange.

Bygg ditt eget arkadespill

Alle vi her hos Dustin er ganske enige om at dette er et av de kuleste prosjektene man kan ha om man kjøper en Raspberry Pi. Her har vi altså en gjennomgang av hvordan du bygger ditt eget arkadespill med en Raspberry Pi som grunnlag og helt ærlig, hvem vil ikke ha sitt eget arkadespill? Dette prosjektet er dessuten enklere enn det kanskje virker, så lenge du har muligheten til å sage og borre litt for å bygge selve kabinettet.

Slipp do-køen på kontoret

Jobber du på en kontor med for få toaletter? I så fall er kanskje dette prosjektet noe for deg om du vil imponere kollegaene. Her får vi nemlig en grundig gjennomgang på hvordan man kan bruke en Raspberry Pi for å ha oversikt over om toalettene er opptatt eller ikke. Dette går deretter å se enten via nettet, eller om du ønsker det, ved hjelp av lamper som kan monteres et bra sted.

Smart home automation med Raspberry Pi

Dette er trolig det mest kompliserte prosjektet av tipsene våre, men om du vil ha noe skikkelig å ta tak i kan det også være det mest givende. Her får vi nemlig lære oss hvordan man kan bygge sitt eget home-automation-system ved hjelp av en Raspberry Pi. Fordelene er selvsagt at du kan få mye større kontroll på denne måten istedenfor å kjøpe en ferdig løsning, men det krever også ‘’litt’’ mer jobb.