Vanlige spørsmål & svar

Hva kan kundeservice hjelpe meg med?

Vår kundeserviceavdeling svarer på spørsmål som handler om produkter som du allerede har kjøpt av oss. Du kan ringe oss eller sende e-post. Vi kan også hjelpe deg med sporing av forsendelser etter at de er sendt fra vårt lager.

Har du dedikerte kontaktpersoner hos Dustin, finner du disse til venstre på din startside etter at du har logget inn.

Du er selvfølgelig alltid velkommen til å kontakte oss, så hjelper vi deg med dine spørsmål eller ser til at du blir henvist til rett sted.

Åpningstider?

Kundeservice har åpent alle hverdager mellom 08:00 og 16:00.

Når er det best å ringe for å minimere ventetiden?

Vil du minimere ventetiden bør du unngå å ringe mellom 11:30 og 13:30, da vi har halvert bemanning under lunsjen.

Du kan også bruke web for å sjekke status på ordre, pakkesporing, lage returforespørsel og sjekke status på eksisterende saker, hente faktura og fakturahistorikk osv.

Hvor raskt besvares min e-post?

Vi har som mål å besvare alle innkomne e-post i løpet av 24 timer på hverdager. Haster det, kan du alltid ringe oss.

Hva omfattes av garantien?

Garanti på produkter i vårt sortiment dekkes av de respektive produsentene. Det er altså produsenten som er ansvarlig for at produktet oppfyller sin produktspesifikasjon, og garantivilkår er oppgitt i dokumentasjonen som følger produktet og på produsentens web sider. Garantien dekker normalt produksjonsfeil på produktet. En garantifeil er med andre ord feil som oppstår allerede under produksjon. Noen ganger oppdager man feilen allerede første gangen produktet tas i bruk, andre ganger har produktet vært brukt over tid innen feil oppdages.

Hvor henvender jeg meg for support?

Du finner kontaktpunkter til support hos de aller fleste produsenter her.

Hvorfor henviser Dustins kundeservice enkelte ganger til produsent eller serviceverksted?

For å gi kundene våre den beste kundestøtten anbefaler vi produsentens egen support, da de oftest har personale med best kompetanse på egne produkter. Når det gjelder merkeprodukter som, PC-er og skrivere, håndterer de fleste produsentene garantisaker selv. Produsenten krever i enkelte tilfeller at sluttbruker kontakter support direkte for å utføre korrekt feilsøking. Iblant kan et problem løses raskt ved at man endrer en innstilling eller lignende, uten å måtte sende produktet på service.

Hvem betaler frakten til serviceverkstedet?

I de fleste tilfeller ordner produsent eller verksted fraktseddel for innsending av varer.

Hva er DOA?

DOA står for Dead on Arrival og betyr at produktet er defekt ved leveranse. De fleste produsenter tilbyr bytte av produkt, i stedet for reparasjon. Vilkårene for DOA-bytte er ulike avhengig av produsent, men i de fleste tilfeller er det begrenset tidsperiode for innmelding fra produktet er sendt til det rapporteres om feil. I noen tilfeller er det også krav på hvor mye produktet har vært brukt for å regnes som en DOA.

Hvem bestemmer om mitt defekte produkt er DOA?

Før et produkt godkjennes som DOA må den testes på et autorisert verksted, i henhold til garantivilkår definert av produsent. Enkelte produsenter kan i noen tilfeller godkjenne DOA før innsending og basert på innsendt informasjon. Informasjon om dette vil bli gitt av kundeservice i en eventuell DOA/servicesak.

Er det ikke en selvfølge at jeg får nytt produkt som erstatning for det defekte?

Nei. Produsenten gir garanti på produktet som omfatter produksjonsfeil/feil som kan knyttes til fabrikken. Det normale garantiforløpet er reparasjon, og innebærer at produsenten utbedrer feilen på produktet du har kjøpt.

Hva gjør jeg om jeg får et produkt med transportskade?

Alt gods vi sender fra vårt lager forsikres gjennom vår logistikkpartner, så om ditt produkt skades under transporten mellom oss og deg kan du få hjelp. Det viktige er at du rapporterer skaden til oss med en gang.

Ved mottak av leveransen skal du alltid undersøke de leverte produktene. Transportskader må meldes til transportøren samt Dustin på leveransedagen, fortrinnsvis gjennom Min Konto/Ordrehistorikk hvor du kan lage retursak.

Skjulte transportskader som ikke oppdages eller burde vært oppdaget ved leveransen, må meldes til kundeservices så raskt det lar seg gjøre, og innen én uke fra mottakelse.

Jeg har blitt anbefalt feil produkt av en selger, hva gjør jeg?

Kontakt selgeren og diskuter problemet. Kommer dere fram til at vi skal ta tilbake produktet vil selger opprette retursak på vegne av deg, slik at du får en returlapp for tilbakelevering av varen.

Generelt må et produkt være i ubrutt forpakning for at vi skal kunne innvilge retur. Om vi har anbefalt feil vare og du ikke oppdaget feilen før du har begynt å bruke produktet, er det en risiko for at retur blir avvist når du henvender deg til kundeservice i første omgang. Vi vet jo ikke hva som har blitt sagt ved bestilling i utgangspunktet. Derfor er det viktig at du alltid snakker med selgeren først for å oppklare eventuelle misforståelser. Har vi gitt deg feilaktig informasjon tilbyr vi alltid retur eller hjelper deg å finne en løsning på problemet.

Hvordan søker jeg om retur?

Du kan kontakte Dustin, fortrinnsvis gjennom Min Konto/Ordrehistorikk på Dustins hjemmesider og der opprette ny sak/returforespørsel.

  • Logg inn på Min konto
  • Gå til Ordrehistorikk
  • Velg aktuell ordre, og deretter det eller de produkter som ønskes returnert
  • Klikk på knappen ”Ny sak” og fyll ut skjema
  • Når saken er registrert, får du en bekreftelse på mail med ett returnummer
  • Du kan se oversikt over dine saker under Min konto og ”.Ærender og reklamasjoner”

Hvor sender jeg returpakken?

Vi sender deg en returfraktseddel med forhåndsuttfylt adresse som du klistrer på ytterforpakningen.

Det vil alltid være opplyst om hvordan returpakken skal sendes i mail du mottar om retursaken.

Om din bedrift har avtale med Posten, Bring eller PostNord, og du ønsker å bruke egen fraktseddel får du selvsagt gjøre det, men husk å merke pakken godt med vårt RMA nummer som du mottar fra vår kundeservice.

Jeg skal returnere et produkt men pakken er stor og tung, kan man få hjelp med henting?

Selvsagt kan du det! Ta kontakt med kundeservice for å avtale dette.

Hvor ligger Dustin butikken?

Vi har ingen fysisk butikk, vi selger varer kun på web, og leverer direkte til våre kunder.

Hvordan sletter jeg kontoen min?

For å slette din konto hos oss, vennligst kontakt vår kundeservice på 21 04 40 30 eller [email protected]. Vi sender deretter en bekreftelse til din e-postadresse. Dette for å minimere risikoen for feilaktig sletting av kontoen.

Jeg kan ikke tilbakestille passordet mitt

Hvis du ikke kan gjenopprette passordet ditt, kan det hende at kontoen din er slettet automatisk på grunn av inaktivitet. En konto slettes automatisk etter tre års inaktivitet.