Fokus

Mobilitet.

Ekspertene tipser om smarte produkter som gjør at du kan jobbe mer effektivt – hvor og når du vil.

Fokus

Beskytt følsom informasjon på mobilen

Sikkerhet er kanskje ikke det første du tenker på når du skal velge bedrifts mobil, men det er et viktig aspekt i en stadig mer mobil hverdag. I takt med at følsom bedriftsinformasjon lagres på telefonen trengs også sikker lagring, tilgang og muligheten til å raskt slette deler av innholdet. Tobias Bjarnelind, Product Manager Mobile Solutions hos Samsung Electronics understreker viktigheten av å ha trygg tilgang til relevant informasjon selv når du jobber utenfor kontoret.

Mobilen har blitt et av våre fremste arbeidsverktøy. Vi har alt fra kontakter og kundeinformasjon til e-post og kalender i den. Utover skadelige virus og hackere finnes det en risiko med å bære med oss følsom bedriftsinformasjon i lommen – å glemme eller miste telefonen. For den som vil forsikre bedriftsinformasjonen sin har Samsung skapt den mobile sikkerhetsplattformen Samsung KNOX.

– I og med at stadig mer følsom informasjon finnes på våre mobile enheter blir konsekvensen av at vi mister mobilen vår mye større i dag enn tidligere. Derfor har Samsung skapt Google Play-tjenesten My KNOX. Tjenesten er gratis og gjør at du kan ha to telefoner i en, det vil si den separerer privat- og bedriftsdata i telefonen. Skulle det være sånn at noen får tilgang til telefonen din kan du føle deg trygg på at den delen som ligger i My KNOX alltid er kryptert og trygg. Med My KNOX kan du enkelt logge inn i en webportal og slette følsom informasjon på mobilen din, forteller Tobias Bjarnelind.

Utover sikkerhetsaspektet kan du forenkle prosesser som reiseregninger, tidsrapporter eller tilgang til intranett og SharePoint-servere med Samsung KNOX i bunnen.

– Vi har Knox-plattformen til alle Samsungs mobiler, nettbrett og wearables fra Gear S2 og deretter kan man velge mobil etter budsjett og behov. Galaxy A3 og A5 har fått ny design og en for- og bakside i glass og metall og mobiltelefonene er et prisgunstig alternativ for bedrifter som leter etter mobiler med god ytelse til sine ansatte. I serien inngår mange smarte funksjoner som et sparemodus for å spare batteri som skrur av alle farger, og Smart Switch som er en tjeneste hvor du kan overføre informasjon fra din tidligere telefon med et tastetrykk fra både iOS og Android, tipser Tobias Bjarnelind.

Legger du til et MDM-verktøy til Samsung KNOX blir det enkelt for IT-avdelingen å gjennom KNOX Mobile Enrollment lansere og håndtere alle bedriftens mobiler på bare noen minutter, noe som tidligere kunne ta flere minutter per enhet.

– Det vi nå ser er en eksplosjon av applikasjoner som kommer ut på markedet. Mange bedrifter utvikler egne apper og informasjonen må distribueres, oppdateres og oppbevares på en sikker måte. Alt fra apper til sikkerhet håndteres enkelt av IT-avdelingen via MDM-verktøyet vårt KNOX Premium som støtter Samsung og øvrige Android og iOS enheter, noe som reduserer kostnadene for support og administrasjon. Med Samsungs KNOX-løsninger får brukeren en ferdig telefon i hånden og slipper å huske brukernavn og passord for å komme inn på for eksempel Wi-Fi nett eller epostkontoen sin.

Alle produkter

Tilbehør