Fokus

Skrivere og printløsninger.

Les ekspertenes tips om hvordan du får et effektivt, mobilt og bærekraftig printermiljø. 

Fokus Print

Printermiljøet skal bare fungere

Fokuser mindre på produktene og mer på smarte funksjoner som kan forenkle hverdagen for brukerne. Dette rådet kommer fra Esbjörn Wickström, direktør for Kyocera i Sverige og Norge.

– Vi er forpliktet til å gjøre håndtering av dokumenter enkelt for våre sluttkunder. Nøkkelen er å integrere de ulike produktene og programvaren i det eksisterende IT-systemet på en måte som gjør dokumenthåndteringen enkel, sier han.

Trenden med tjenestebasert IT har nådd printerverdenen. I følge Esbjörn Wickström er det ikke produktet i seg selv, men funksjonaliteten bak, samt kompetansen til å bruke den som er avgjørende for et godt fungerende print- og skannermiljø. Kyoceras visjon er å skape et bekymringsfritt printermiljø gjennom å fokusere på hvordan bedriften kan lagre, arkivere og bearbeide dokumenter.

– For oss handler det om at produkter er produkter, de skal selvsagt ha høy kvalitet, lang brukstid og være klimasmarte. Men det er når vi setter sammen programvare og maskinvare til en pakketjeneste med installasjons- og driftstjenester, at vi virkelig retter fokuset på å forbedre hverdagsbruken. I våre pakkeløsninger får du en ferdigpakket multifunksjonsskriver med programvare og tjenester til en fast månedspris. I pakken inngår alltid installasjon, brukerveiledning, automatiske toner leveranser, overvåkning av maskinvaren, service og support, forteller han.

Funksjoner som forenkler hverdagen

Esbjörn Wickström mener bransjen fremdeles preges av et gammeldags syn på at produktene er det viktigste, heller enn hvordan en dokumenthåndteringsløsning integreres med eksisterende applikasjoner i bedriften.

– Utfordringen innenfor IT er stort sett for oss som bransje, at mange bare ser på produkter og pris. Systemintegreringen er avgjørende for hvordan brukeren lærer seg den nye teknologien med søkbare dokumenter gjennom digitalisering. Mitt tips er å kjøpe dokumenthåndtering som en pakketjeneste, omentrent som et mobil abonnement, og på den måten få full funksjonalitet med på kjøpet, tipser han.

ECOSYS – en mer bærekraftig produktserie

For å redusere klimabelastningen har Kyocera satset på en spesielt bærekraftig produktserie, ECOSYS. Serien har en teknologi hvor man benytter komponenter med lang levetid og kun en forbruksartikkel, toner, noe som reduserer avfall og utgifter. Kyocera jobber med keramikk i produksjonen av maskinvarer i samtlige produkter ettersom det gir lengre varighet på sluttdelene. Samtidig innrømmer Esbjörn Wickström at hele printerbransjen har en utfordring i forhold til papirutskrifter som står for den absolutt største miljøbelastningen.

– Det beste rådet jeg kan gi til bedrifter som ønsker å bli mer bærekraftige er å skrive ut mindre og digitalisere mer. På en måte kan man mene at jeg argumenterer mot produktene våre, men jeg syns det er viktig at vi tør å si sannheten. Og for alle pakker vi selger betaler Kyocera inn et beløp til organisasjoner som klima kompenserer, sier han.

Se alle Kyocera skrivere »

Utvalgte produkter