Fokus

Workstation.

Vi tipser om de siste modellene for deg som krever ekstra mye ytelse på jobben.

Fokus workstation

Elina Helmer, Client Solutions Marketing Manager hos Dell

Høy ytelse på reisefot

I dag forventer vi oss samme standard og fleksibilitet på jobben som vi har hjemme, og vi vil ha muligheten til å jobbe mobilt til tross for behovet for mye ytelse. Det viser en stor undersøkelse blant tusen bruker i hele Europa gjennomført av Dell.  

Tiden da brukere med behov for kraftige arbeidsstasjoner var forvist til en fast kontorplass med en stasjonær datamaskin, er forbi. I dag kan du få mye ytelse i et slankere format. Og å kunne være fleksibel og ta med arbeidet ut til kunder er både viktig for forretningsverdi og brukerne. Det viser Dells store undersøkelse blant tusen IT-brukere i Europa. Formålet med undersøkelsen er å forstå hvordan personer som jobber med IT-produkter i hverdagen, jobber for å være mest mulig produktive og hvordan de ser på fremtidens arbeidsplass. Elina Helmer, Client Solutions Marketing Manager hos Dell, forteller at brukeren av IT-utstyret har blitt enda viktigere i beslutningsprosessen, noe som er i tråd med” consumerization of IT”, med det menes det at vi forventer oss samme standard hjemme og på jobben.

– Det vi ser er at færre vil ha en fast arbeidsplass på jobben og vi bruker mindre tid ved det faste skrivebordet og mer på offentlige steder. Vi vil være fleksible og forventer oss å ha tilgang til informasjon og kunne samarbeide uansett hvor vi befinner oss sier hun.

Noe Elina Helmer syns er interessant i undersøkelsen er at mange bedrifter tenderer mot å dra alle brukere over en kam og leter etter løsninger som passer mange. Den kategorien av bruker som øker mest er distansearbeideren, de som sitter hjemme og jobber en eller flere dager i uken.

– Vi så at det er viktig å finne løsninger til mange ulike brukere, uansett om du er en spillutvikler som krever maksimal ytelse eller alltid jobber mens du er på farten. Ofte bygger man en løsning ut fra kontoret, men vi anbefaler å hele tiden ha en ekstra arbeidsplass i tankene. Pass på at det finnes en skjerm, tastatur og utstyr som gir muligheter til å kunne samarbeide selv hjemmefra, tipser hun.

Det økende behovet for å jobbe mobilt har resultert i en ny serie mobile arbeidsstasjoner. Dell Precision 5510 er Dells slankeste variant noensinne. I og med dens førsteklasses design og 4K skjerm med perfekt fargegjengivelse rettes den mot blant annet Adobe brukere. Precision finnes også i modellene Precision 7710 (17”) og 7510 (15”) for den som krever mest kraft, og i 3510 som er en entry modell.

– Bedriftens fordeler med en kraftig mobil arbeidsstasjon er at man kan komme nærmere kundens utfordringer. Istedenfor å sitte på plassen sin og lage ferdige programmer eller tegninger, kan man komme ut med datamaskinen og møte kunden på plass, noe som gjør at man kan lage endringer i tegninger ute hos kunden. Det gir igjen raskere ferdigstillinger, fortsetter Elina Helmer.

Forskjellen mellom en vanlig notebok og en mobil workstation er, utover den åpenbare forskjellen i ytelse, at maskinvaren er optimert for bruk med den applikasjonen du jobber med. Utover dette følger det alltid en Precision Optimizer med Dells workstations, en programvare som gjør at ytelsen øker med opptil 130 prosent, til tross for at produktspesifikasjonene ser likedanne ut mellom to workstations. Programvaren kommer forberedt med profiler av innstillinger for de største og mest brukte applikasjonene som Atodesk og Revit.

– Den går inn og ser hvilket program du bruker akkurat nå og vet hvilken ytelse applikasjonene krever for å fungere optimalt. Enkelte applikasjoner krever mye grafikk, men mindre CPU-kraft. Da maksimerer den grafikken, men drar ned på CPU-kraften. På den måten optimerer programvaren profilen av innstillingene sånn at programvaren skal bli så rask som mulig, forklarer Elina Helmer.  For bedrifter med behov for ekstrem ytelse finnes det bare ett alternativ som gjelder, stasjonære Dell Precision T7910 som er det kraftigste løsningen fra Dell.

– Dell Precision T7910 er skapt for bedrifter som er helt avhengige av datakraft og som får et konkret bedriftsresultat fra en digital løsning. Det kan være kreative bedrifter hvor kreativitet og teknologi er grunnlaget for resultatet og der hvert minutt de tjener er et nytt produkt på markedet.

En annen nyhet innen arbeidsstasjoner er den såkalte Thunderbolt dokken som fungerer med samtlige av Dells mobile arbeidsstasjoner. Det er en kompakt og praktisk dokkingstasjon hvor du kan koble til opptil to 4K-skjermer, tre skjermer i full HD eller en 5K-skjerm. Thunderbolt teknologien gjør at du får alt du trenger i kun en ledning via en USB-kontakt type-c, og den har fire ganger så rask overføring som et USB 3 uttak. Du kobler bare i en ledning så får du tilgang til skjermer, strøm, internett i tillegg til alt annet tilbehør som mus, tastatur, skjermer og lyd.

Utvalgte produkter