Fokus

Workstation.

Vi tipser om de siste modellene for deg som krever ekstra mye ytelse på jobben.

Fokus workstation

Lars Højbjerg Larsson, Category Manager på HP

Jobb smartere med ny 3D-teknologi

HPs siste 3D-teknologi åpner opp for nye måter å jobbe på. Lars Højbjerg Larsson, Category Manager på HP, lærer oss mer om hvordan deres produktnyheter kan effektivisere hverdagen fro alt fra medisinske forskere til lærere og arkitekter.

Lars Højbjerg Larsson mener det siste innenfor kategorien arbeidsstasjoner er å legget il produkter som gjør dem enda mer effektive. HP har nylig sluppet et tredimensjonalt display under navnet Zvr Virtual Reality Display. Sammen med 3D-briller og en intuitiv penn åpner den opp for en helt ny måte å jobbe på gjennom å viske ut grensen mellom den fysiske og den digitale verdenen. Sensorer følger hodebevegelsene dine foran skjermen og teknologien gjør at du kan vri og vende på 3D objektet direkte på skjermen med pennen eller hendene og modifisere det.

– 3D-teknologien forkorter og forenkler arbeidsprosessen for mange ulike yrkesgrupper som leger, arkitekter, produktutviklere, ingeniører, spillutviklere og forskere. Du kan også bruke 3D displayet som et virkemiddel i klasserommet, forteller han.  

To nyheter som øker produktiviteten

HPs all-in-one arbeidsstasjon Sprout Pro ble til å begynne med laget for konsumentmarkedet. Nå har HP lansert en ny modell for profesjonell bruk. Den maksimerer produktiviteten gjennom å kombinere 3D-teknologi med muligheten til å skanne virkelige objekter. Takket være en ny høyt presterende prosessor, Windows 10 Pro og enkle, men kraftige redigeringsverktøy kan du raskt og enkelt gi ideene dine liv. Vil du senere skrive ut 3D-modellen din, sender du bare tegningen til en 3D-printer.

– Det er en all-in-one 24-tommer arbeidsstasjon kombinert med en prosjektor, skanner og en digital tegneplate. Både monitoren og selve tegneplaten har touchfunksjon og du kan bruke hendene for å skape, skanne og modulere objekt før du skriver dem ut i 3D. Det er perfekt for forskerverdenen og i undervisningssammenheng hevder Lars Højbjerg Larsson.

Den som vil legge vottene på en Sprout Pro må belage seg på å vente til mai da den starter lanseringen i Norden.

Selv når det gjelder mobile arbeidsstasjoner går utviklingen raskt fremover og HPs siste flaggskipsmodell heter HP ZBook Studio. Den er 18 mm tynn og har et spesielt grafikkort fra Nvidia, M1000 Special Edition, med 4GB minne som kun finnes i HP-produkter.

– HP ZBook Studio er vår tynneste arbeidsstasjon hittil. Vi har byttet dokkingstasjon og bruker en USB-c kabel med Thunderbolt. På den måten kan du fortsatt tilkoble to 4K-skjermer og samtidig beholde båndbredden. Takket være Z Turbo Drive som finnes som valgmulighet i våre arbeidsstasjoner, får du maksimal ytelse og kan jobbe med store filer uten at det gjør datamaskinen treg forklarer Lars Højbjerg Larsson.

Del ideene dine trygt

Sikre samarbeidsløsninger er et annet fenomen som er på sterk fremmarsj i et mer og mer nettskybasert arbeidsklima. Fremfor alt muligheten til å dele ideer og la flere i en organisasjon arbeide med et prosjekt samtidig.

– I dag har du enkel tilgang til dine originaltegninger på arbeidsstasjonen fra nettbrettet hjemme. Du kan til og med uten problem la en kollega i Kina jobbe med dem uten at den personen for den skyld skal ta del i originaltegningene, eller har mulighet til å lagre arbeidet i den enheten han eller hun jobber på. Det er bare pixlene som sendes, krypterte og komprimerte, så du belaster ikke nettverket med tunge filer. Vi kaller teknologien Remote Graphics Software, og den inngår i alle våre arbeidsstasjoner sier Lars Højbjerg Larsson.

Utvalgte produkter