Infrastruktur

5 fordeler med en hyperkonvergert infrastruktur

Med en hyperkonvergert infrastruktur reduseres behovet for spesialkompetanse i IT-avdelingen. Det gjør at tid og ressurser kan brukes til kjernevirksomheten – i stedet for å slukke branner.

1. Enklere håndtering og vedlikehold

Hyperkonvergerte datasentre samler lagring, servere, backup, switcher og annen maskinvare i én og samme løsning. Det håndteres deretter av en smart programvare som forenkler automatisering og skalerbarhet. Du trenger ikke å bruke tid på å oppdatere firmware og styringsprogramvare for flere ulike deler, men kan håndtere alt fra samme grafiske grensesnitt.

2. Du sparer penger og energi

For bedrifter med 4-5 servere og oppover, lønner en hyperkonvergert infrastruktur seg relativt raskt. Først og fremst handler det om arbeidstimene som kan spares inn når IT-avdelingen bruker mindre tid på å vedlikeholde maskinvare og håndtere systemer. Fordi man trenger mindre fysisk maskinvare, innebærer en hyperkonvergert infrastruktur også besparelser i plass, kjøling og strømforbruk.

3. Du slipper å betale for overkapasitet

En av de store fordelene for mindre bedrifter er at den opprinnelige kostnaden er relativt lav sammenlignet med en tradisjonell serverløsning. Grunnen til dette er at du gjerne kjøper en overkapasitet for å forberede deg på framtidens behov, men i verste fall ender opp med å sitte på utstyr som blir utdatert før det kommer i bruk. Ettersom det er såpass enkelt å skalere en hyperkonvergert infrastruktur, trenger du ikke å kjøpe mer enn nødvendig i starten, for så å bygge på etter hvert.

4. Det er enkelt å teste

Hvis du er nysgjerrig på å teste hyperkonvergert infrastruktur, trenger du ikke å vente til avtalen på din nåværende servicepark går ut. Du kan velge å begynne i det små, føre over en del av infrastrukturen til et hyperkonvergert miljø og bygge ut etter hvert som budsjettet tillater det. Det enkleste er at du ber din datasenterleverandør om en ”proof of concept” for å se hvordan det fungerer i praksis.

Før du gjør det bør du kartlegge bedriftens behov i form av hvilke laster som eksisterer, hvilke behov for minne og CPU-kraft bedriften har og hvilke typer applikasjoner som i hovedsak brukes i bedriftens miljø. Hvis dere for eksempel har mange utviklere, lettes arbeidet av at det i hyperkonvergerte miljøer er enkelt å starte opp nye virtuelle maskiner uten manuelt å måtte tildele rettigheter eller installere programmer og drivere.

5. Kan kombineres med offentlig sky

Hvis behovet øker, men IT-budsjettet ikke tillater en større servicepark, kan den ekstra kapasiteten kjøpes inn fra en offentlig skytjeneste og sømløst integreres i den private skyen. Alt kan deretter styres fra samme verktøy. De forretningsnære applikasjonene som forretningssystemer og SQL-databaser kan kjøres lokalt, mens øvrige applikasjoner kjøres i skyen uten at det krever ekstra kapasitet fra IT-avdelingen.

Vil du også spare penger og tid med hyperkonvergert IT?

Vi forteller gjerne mer.

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger