Infrastruktur

Derfor bør du teste en hyperkonvergert infrastruktur

Med en hyperkonvergert infrastruktur reduseres behovet for spesialkompetanse i IT-avdelingen. Det gjør at tid og ressurser kan brukes til kjernevirksomheten – i stedet for å slukke branner.

Hyperkonvergerte datasenter samler lagring, servere, backup, switcher og annen maskinvare i én og samme løsning. Det håndteres deretter av en smart programvare som forenkler automatisering og skalerbarhet. Du trenger ikke bruke tid på å oppdatere firmware og styringsprogramvare for flere ulike deler, men kan håndtere alt fra samme grafiske grensesnitt.

For bedrifter med 4-5 servere og oppover, lønner en hyperkonvergert infrastruktur seg relativt raskt. Større bedrifter får større besparelser parallelt med det reduserte behovet for manuell håndtering, men for mindre foretak som har et mindre IT-budsjett, er det minst like viktig å slippe å bruke unødvendig tid på å håndtere programvare. Dessuten er det få mindre selskaper som har spesialister innenfor alt som gjelder servere, lagring og nettverk, noe som ofte fører til at dyre konsulenter blir leid inn for å gjøre punktjobber. Dette behovet reduseres når håndteringen av infrastrukturen forenkles og i større grad kan automatiseres.

Unngå å betale for overkapasitet

En av de store fordelene for mindre bedrifter er at den opprinnelige kostnaden er relativt lav sammenlignet med en tradisjonell serverløsning. Grunnen til dette er at du gjerne kjøper en overkapasitet for å forberede deg på framtidens behov, men i verste fall ender opp med å sitte på utstyr som blir utdatert før det kommer i bruk. Ettersom det er såpass enkelt å skalere en hyperkonvergert infrastruktur, trenger du ikke å kjøpe mer enn nødvendig i starten, for så å bygge på etter hvert.

Hvis du er nysgjerrig på å teste hyperkonvergert infrastruktur, trenger du ikke å vente til avtalen på din nåværende servicepark går ut; du kan velge å begynne i det små, og føre over en del av infrastrukturen til et hyperkonvergert miljø, og bygge ut etter hvert som budsjettet tillater det. Det enkleste er at du ber din datasenterleverandør om en ”proof of concept” for å se hvordan det fungerer i praksis. Før du gjør det bør du kartlegge bedriftens behov i form av hvilke laster som eksisterer, hvilke behov for minne og CPU-kraft bedriften har og hvilke typer applikasjoner som i hovedsak brukes i bedriftens miljø. Om dere for eksempel har mange utviklere, lettes arbeidet av at det i hyperkonvergerte miljøer er enkelt å starte opp nye virtuelle maskiner uten manuelt å måtte tildele rettigheter eller installere programmer og drivere.

Kombiner med skyløsning

En annen fordel, spesielt for mindre bedrifter, er at hyperkonvergert infrastruktur er lett å kombinere med en offentlig skyløsning. Om behovet øker, men IT-budsjettet ikke tillater en større servicepark, kan den ekstra kapasiteten kjøpes inn fra en offentlig skytjeneste og sømløst integreres i den private skyen. Alt kan siden styres fra samme verktøy. De forretningsnære applikasjonene som forretningssystemer og SQL-databaser kan kjøres lokalt, mens øvrige applikasjoner kjøres i skyen uten at det krever ekstra kapasitet fra IT-avdelingen.

Vil du vite hvordan du kan skreddersy en hyperkonvergert infrastruktur for din virksomhet?

Vi forteller gjerne mer.

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger