Infrastruktur

Enklere IT-drift med forberedte servernoder

Med forhåndskonfigurerte servernoder tilpasset for Microsoft Storage Spaces Direct og VMware vSAN vil Dell EMC gjøre det lettere å komme igang med de nyeste teknologiene.

Hyperkonvergert infrastruktur er større enn noensinne og med 14. generasjons PowerEdge-servere fra Dell EMC har nye dører åpnet seg. Økt fleksibilitet og evne til å passe ulike typer av arbeidsbelastninger gjør serverne spesielt egnet for virtualisering og programvaredefinert lagring, men å sette sammen en serverløsning for VMware vSAN eller Microsoft Storage Spaces Direct kan likevel være en utfordring:

– Om du designer løsningen på egen hånd må du for eksempel prøve deg fram og testkjøre konfigurasjonen før du vet hvor mange SSD-disker eller prosessorer du trenger for å få det til å virke, sier Andreas Baadnes i Dell EMC.

Dell EMCs løsning på problemet er Ready Nodes - ferdige servernoder skreddersydd for å passe visse typer workloads. Uansett om du har 100 brukere som kjører Microsoft Office eller 5000 brukere som kjører en krevende spesialprogramvare kan kunden være sikker på at Dell EMC har testet og verifisert designen.

Skreddersydd design for hver workload

Løsningen med forberedte noder for Microsoft Storage Spaces Direct eller VMware vSAN sparer framfor alt tid i den innledende fasen, noe som innebærer kort vei til produksjon og rask avkastning på investeringen. At virtualiseringen innebærer store fordeler er det få som protesterer på.

– Et område som er stort akkurat nå er desktopvirtualisering, det vil si at bedriften kjører sine applikasjoner på en server og at klienten bare brukes for å hente skjermbildet. På denne måten kan de ansatte benytte hvilken som helst pc eller nettbrett. Hvis enheten skulle gå tapt er det heller ikke all verden i og med at ingenting lagres lokalt, sier Andreas Baadnes.

Samme løsning i hele virksomheten

Teknikken egner seg også for bedrifter som har flere avdelingskontorer og som vil ha en komplett løsning for hele virksomhetem, og i og med at alt kan håndteres på avstand trengs det ingen dedikerte ressurser lokalt for at det skal fungere. Hvis det skulle oppstå et problem håndterer Dell EMC supporten for hele løsningen.

– I Dell EMCs system står det at det dreier seg om en Ready Node og om den for eksempel er designet for Microsoft Spaces Direct eller VMware vSAN, slik at vi kan feilsøke og gi kundene riktig hjelp med en gang, sier Andreas.

VxRail er neste steg i utviklingen

Andreas forteller at bedriftens kunder etterspør bedre operative prosesser og at de i større utstrekning vil kjøpe sin infrastruktur som en tjeneste. Neste steg i den revolusjonen er VxRail, som er et samarbeid mellom Dell EMC og VMware.

VxRail bygger på vSAN, men har i tillegg en integrert supportmodell. Oppdateringer, patcher og alt annet som gjelder driften overlates til Dell EMC.

– Via en oversiktlig app-butikk kan kunden rulle ut tjenester som SQL, Exchange og Sharpoint. Så lenge det finnes ytelse igjen er det bare å legge til og sette det i drift. I og med at løsningen involverer minimalt med manuell jobb er det mindre risiko for at det gjøres feil ved eksempelvis maskinvareoppdateringer, sier Andreas.

Andelen bedrifter som bruker en avansert løsning som VxRail utgjør fortsatt en veldig liten del av markedet, men i de nærmeste årene tror Andreas at vi kommer til å se en stor forandring:

– Akkurat nå ser vi en økning på 200-300 prosent hvert år og om fem til sju år tror vi at hyperkonvergert infrastruktur kommer til å ha passert de tradisjonelle serverløsningene.

Les mer om andre smarte løsninger for å forenkle din IT-hverdag »

15 juni 2018

Tagger