Infrastruktur

Følg med på de nyeste teknologitrendene

En viktig del av Dustins tilbud til kundene er å følge med på den teknologiske utviklingen. Wi-Fi-administrasjon i nettskyen er ett eksempel.
– Interessen har formelig eksplodert i løpet av året, sier Andreas Wigholm hos Dustin.

En moderne IT-infrastruktur må være fleksibel og skalerbar og støtte virksomheten best mulig. I praksis er dette imidlertid lettere sagt enn gjort, og mange bedrifter får her hjelp fra Dustin.

– Vi skreddersyr løsningen etter kundens behov, implementerer og setter i drift. Vi kan dessuten ta hånd om brukerstøtte og vedlikehold hvis kunden ikke selv har kompetansen. Kunden kan også kjøpe timer av oss og bruke oss som samtalepartner i utviklingen av sin fremtidige IT-infrastruktur, sier Andreas Wigholm, ekspert hos Dustin.

Han forteller at en viktig del av Dustins tilbud er å følge med på det som skjer på teknologifronten, noe som nærmest er en heltidsjobb. 

– Vi har et nært samarbeid med ledende produsenter innen servere, lagring og nettverk, som HP, Dell, IBM, Microsoft, VMware, Cisco, Symantec og EMC, og vi vet hva som fungerer på ulike plattformer. Dermed kan vi anbefale det som passer best for kundene, både når det gjelder pris og ytelse, forteller Andreas Wigholm.

Wi-Fi-administrasjon
En trend er Wi-Fi-administrasjon i skyen, der tilgangspunkter for Internett er den eneste maskinvaren som trengs. Ett eksempel er Cisco Meraki.

– Det passer for store selskaper med drift på mange steder, og for dem som har liten IT-støtte og ønsker noe som er lett å bruke og administrere, fortsetter Andreas Wigholm.

Teknologien er ikke ny, men den er blitt moden først nå, og interessen har nærmest eksplodert i år.

– Mange kunder kontakter oss og er nysgjerrige. Som oftest er det ikke økonomisk forsvarlig å kvitte seg med den eksisterende løsningen. Derimot kan det være aktuelt ved neste oppgradering. Dette er noe de fleste har tro på, ikke minst jeg selv, som har vært lenge i bransjen, sier Andreas Wigholm.


Tekst: Hanna Larsson
Foto: Mattias Hamrén

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger