Infrastruktur

Sikre produktiviteten og sikkerheten i en hverdag som tar utgangspunkt i hjemmet

Vi lever i en tid preget av usikkerhet. Men også i en tid fylt med muligheter til å tenke nytt og omstille seg. Vi tok en videosamtale med Mads Berli, Partner Manager hos Cisco Meraki, for å diskutere hvordan man sikrer produktiviteten og sikkerheten i en ny hverdag som for mange tar utgangspunkt i hjemmet.

Det har aldri vært viktigere å forberede seg på fremtiden enn nå. Tempoet skrus hele tiden opp, og usikkerhetsfaktoren ser ikke ut til å forsvinne med det første. Bare se på det siste året. Hvor raskt kaffepauser på kontoret ble skiftet ut med kaffe foran skjermen hjemme på kjøkkenet eller i stuen.

– Ingens hverdag er lik en annens, bortsett fra at den for veldig mange kretser rundt hjemmet, og selv om ansatte sitter hjemme, vil de ha den samme IT-opplevelsen som på kontoret. Og som IT-ansvarlig ønsker du på en smidig og effektiv måte å sikre produktiviteten og sikkerheten, sier Mads.

Håndter IT-miljøet ved hjelp av et enkelt og tydelig dashboard

Tenk deg at du kan håndtere infrastruktur, trådløse nettverk og brukergrupper med enkle tastetrykk fra ett samlet og oversiktlig dashboard av devicer, uten å måtte være på kontoret. Eller stille inn sikkerhetsnivået på bruker-, applikasjons- og lokasjonsnivå på et åndedrag. Det kan du med Cisco Meraki. På en måte befinner vi oss allerede i fremtiden. Infrastruktur, kameraer og sensorer - alt styres og vedlikeholdes direkte gjennom skyen.

– At alt styres gjennom skyen gir deg stor skalerbarhet, men også en betydelig forenklet og oversiktlig IT-hverdag. En hverdag der brukerne og klientene deres hele tiden er sikkert tilkoblet, og applikasjoner kan optimeres for å holde produktiviteten oppe, forklarer Mads.

Lang erfaring og stor kompetanse på området

Vi i Dustin har lenge formidlet Cisco Meraki i Norge og har med årene etablert stor kompetanse på nettverksområdet, hvilke behov som finnes og hvordan disse kan matches med riktig løsning. En god løsning betyr mye, men uten en strategisk partner kommer du ikke særlig langt. Du trenger noen som veileder deg og hjelper deg med å formulere krav som møter fremtiden, snarere enn basert på gårsdagens krav. I kombinasjon med en sikker nettverksløsning som kan skaleres opp og ned og integreres med virksomhetens øvrige systemer.

Hvordan fremtidssikrer du IT-miljøet?

En god begynnelse er å evaluere dagens situasjon. Hvilke applikasjoner spiser båndbredde? Hvilke applikasjoner fungerer ikke optimalt? Kan du sikre kvaliteten på videokommunikasjon og kritiske applikasjoner? Og hvor raskt kan virksomheten omstille seg for å håndtere og henge seg på morgendagens trender?

– For å unngå at IT blir en flaskehals kreves en løsning som kan automatisere prosesser, skape dynamiske dataflyter og skaleres opp og ned. Og her ligger vi i Cisco fremst med våre nettverksløsninger. Særlig med vår skybaserte-løsning Meraki, avslutter Mads.

Mads Berli

Partner Manager, Cisco Meraki

Les flere ekspertartikler

Sist oppdatert: 16 september 2022

Tagger