Fokus

Oppgrader for moderne kontorarbeid.

Bedre design, sikkerhet og støtte for samarbeid.

Kontakt en rådgiver

Oppgrader for moderne kontorarbeid

Måten vi arbeider på forandrer seg raskt. Det fører til nye krav til design, sikkerhet og løsninger for samarbeid. Dersom ikke alt finnes på plass, risikeres effektivitet å gå tapt, mangelfull informasjonssikkerhet og at man blir en liten attraktiv arbeidsgiver.

Anna Josefson, produktsjef for bærbare datamaskiner hos HP, ser tre viktige endringer innen dagens kontorarbeid, som alle stiller nye krav på teknologien.

– Til å begynne med forandres arbeidskraften markant når generasjonen som ble født rund årtusenskiftet, og som har vokst opp med IT-verktøy, utgjør en stadig større del av den. De er pådrivere for en endring av hvilke verktøy som brukes og hvordan man kommuniserer, sier hun og fortsetter:

– Videre ser vi hvordan den fysiske arbeidsplassen forandres. Vi har ikke lengre en fast arbeidsplass, men beveger på oss, både innenfor og utenfor kontoret. Dessuten endres måten vi arbeider på når vi legger mer tid på å møtes på mange ulike måter, både fysisk og digitalt.

Design for maksimal mobilitet

For å imøtekomme disse trendene har HP et sterkt fokus på tre aspekter i produktutviklingen sin – design, sikkerhet og samarbeid.

– Vi satser på design for å kunne tilby bærbare enheter som er tynnere, lettere og bedre tilpasset for en mobil arbeidsmåte. De kan vris og vendes på for ulike situasjoner og er robuste. Dessuten skal de være tiltalende og attraktive for brukerne, forklarer Anna Josefson.

– En annen viktig komponent er batteriet, der vi har longlife-teknologi i alle våre bedriftsdatamaskiner. Det innebærer at de er designet for å ha høy batterikapasitet under en treårig livssyklus, noe som i tillegg betyr at de har en utvidet garanti på tre år, noe som er unikt i bransjen.

På tide å betale sikkerhetsgjelda

Digitaliseringen har blitt utnyttet med stor fremgang for å effektivisere, men den raske utviklingen har samtidig ført til at det har oppstått det Anna Josefson treffende beskriver som en sikkerhetsgjeld.

– Alle har snakket mye om IT-sikkerhet, men det er først nå organisasjoner og bedrifter innser alvoret i å ha en grundig plan over og kunnskap om hvordan man beskytter seg, mener hun.

Ett eksempel på hvordan HP setter fokus på dette er en kraftig beskyttelse av BIOS (programvaren som styrer alle maskinvarekomponenter), en vanlig luke for de som ønsker å trenge seg inn i et bedriftssystem. Et annet eksempel er funksjonen HP SureView som kan slås på for å dimme skjermen fra en 35 graders vinkel. Da kan naboen på setet ved siden av i flyet ikke lengre se sensitiv informasjon du arbeider med.

Riktig teknologi for digitalt samarbeid

Til slutt fokuserer HP på gode tekniske løsninger for å støtte digitale samarbeid. Med hjelp av Bang & Olufsen ser man for eksempel at innebygde høyttalere gir god lyd fra datamaskinen. Gjennom spesiell programvare filtreres også bakgrunnslyder effektivt vekk fra våde deg og den du snakker med. Datamaskinen er utviklet sånn at du har bedre lys med de innebygde høyttalerne og mikrofonene enn dersom man øker kompleksiteten og tilkobler eksternt utstyr.

  Vi har ikke lengre en fast arbeidsplass, men beveger på oss, både innenfor og utenfor kontoret.

– Alle som har brukt Skype eller lignende løsninger vet hvor mye dårlig lyd kan påvirke et digitalt møte. Det samme gjelder bildekvalitet. Det skal være som å sitte ansikt til ansikt med den du har møte med. Derfor sertifiserer vi blant annet våre innebygde kameraer for Skype for Business, sier Anna Josefson.

– For å oppsummere anstrenger vi i HP oss hele tiden for at du skal kunne fokusere på jobben din, bære mer fleksibel, sikker og involvert på arbeidsplassen din, uansett hvor du befinner deg, avslutter hun.

Mer om HP og sikkerhet: www.hp.se/pcsecurity
Mer om HPs batterier: www.hp.com/go/liionbattery

Anna Josefson
Produktsjef, HP

Se hele utvalget fra HP her »