Fokus

Den nye mobile valgfriheten.

Nå kan du arbeide som du selv vil.

Kontakt en rådgiver

Den nye mobile valgfriheten

Det blir stadig enklere å arbeide mobilt. Både infrastrukturen, applikasjonene og de tekniske enhetene er nå på plass for at vi skal kunne gjøre oss uavhengige av stedet vi befinner oss på. Hvordan vi gjør det blir stadig mer opp til hver enkelt bruker.

Patrik Andersson er Nordisk ansvarlig for nettbrett hos Lenovo og han fremhever flere spennende trender som hjelper oss med å arbeide enda mer effektivt på farten.

– Dagens brukere vil kunne arbeide på flere ulike måter. Noen ganger arbeider man med berøringsvennlige, sky-baserte apper og andre ganger trenger man å arbeide produktivt på en mer tradisjonell måte med tastatur, forklarer han og fortsetter:

– Derfor ser vi en stadig økende interesse for nye formfaktorer som strekker seg over de tradisjonelle grensene mellom ulike typer enheter. 2-i-1-laptops som de i Lenovos produktserie MIIX tiltaler mange. De kan fungere både som en tradisjonell PC med tastatur og som et nettbrett med berøringsfunksjon når man løsner på skjermen. Man slipper å sitte og pille på en liten telefonskjerm. Isteden har man en skikkelig enhet med seg ut på farten, som samtidig veier mye mindre enn en bærbar PC.

  Neste år lanserer Lenovo MR-produkter som vil gjøre det mulig å både skape innhold og konsumere det på nye måter.

Større sikkerhet med eget SIM-kort

En annen trend for tiden er at bedrifter velger å la sine brukere være kontinuerlig tilkoblet via 4G, som også tilbyr god dekning stort sett over alt. Både bærbare PC og nettbrett er derfor utstyrt med SIM-kort.

– Denne utviklingen har fått har blitt påskyndet av de nye roaming-reglene i EU. Når operatørene ikke lengre setter opp kostnadssperrer mellom landene blir det mindre interessant å tilkoble seg til Wi-Fi for å spare penger. Her er sikkerhetsaspektet viktig. Mange Wi-Fi-nettverk er usikre og det er knyttet til risiko å tilkoble seg den veien sammenlignet med et VPN via 4G, sier Patrik Andersson.

Produktiv på Android

Dersom bærbare datamaskiner som kan forvandles til nettbrett på den ene siden, så skjer det en lignende utvikling i den andre enden. Stadig flere bruker Android-terminaler kombinert med Microsofts sky-baserte applikasjoner Office 365, OneDrive og Skype/Lync.

– Produktivitetsapplikasjonene er ikke lengre knyttet til at man har Windows operativsystem, det finnes i skyen og kan brukes via Android-enheter. Lenovos Tab 4 og Tab 4 Plus finnes med tastatur som gjør brukeropplevelsen PC-lignende. Ytelsen fungerer godt for å arbeide med disse sky-applikasjonene konstaterer Patrik Andersson.

MR, en framtidstrend

Tar man deretter en smugtitt på hvilke trender som er på gang for neste år og som påvirker hvordan vi kommer til å arbeide i fremtiden, fremhever han produkter innen Mixed Reality (MR). MR betyr at den virkelige verden blandes med virtuelle verdener, sånn at digitale ting interagerer med virkelige i realtid.

– Neste år lanserer Lenovo MR-produkter som vil gjøre det mulig å både skape innhold og konsumere det på nye måter. Dette kan åpne for effektive arbeidsmetoder innen for eksempel utdanning. Kameraer og headsets vil også utstyres med SIM-kort som gjør at man kan bruke dem helt nye steder avslutter Patrik Andersson.

Patrik Andersson
Nordisk ansvarlig for nettbrett, Lenovo

Se hele utvalget fra Lenovo her »