Fokus

Mus som maksimerer ergonomien.

Maksimal avlastning og høy presisjon med Logitechs nyhet.

Kontakt en rådgiver

Logitech: ”Design tilpasset kroppens forutsetninger”

En helt nyutviklet mus fra Logitech gjør at man kan ta et stort skritt mot en mer ergonomisk arbeidsplass. Den trådløse Logitech MX Vertical lar brukeren arbeide med en naturlig stilling på arm og hånd - noe som gir maksimal avlastning.

Det er vanlig at du begynner med å sjekke kontorstol, skjermplassering og skrivebordshøyde når det gjelder ergonomi på jobben. Noe som er bra, men nå er det på tide å ta neste skritt, mener Andreas Erlingsjö, på Logitech.

For eksempel med Logitechs helt nye mus MX Vertical som er et resultat av mange timers utvikling. Man merker tydelig Andreas Erlingsjös stolthet når han forteller om den nye innovasjonen.

Dette er det første store skrittet mot å etablere Logitech som en av lederne innen sunt datamaskinarbeid. Ergonomi for oss er å utvikle design som er tilpasset kroppens forutsetninger, sier han.

Målinger av muskelaktivering

Han forteller at deres utviklingsteam har “skulpturert frem” denne modeller etter tester med et stort antall brukere. De har blant annet gjort målinger av muskelaktivering med sensorer på underarm, hånd og tommel.

– Målet har vært å finne den optimale formen for å få en lav muskelspenning. Med MX Vertical kommer arbeidsvinkelen for håndledd til å være den mest naturlige - en vinkel som ligner den vi har i et vanlig håndtrykk. Det gir minimal belastning på underarmen. MX Vertical er trådløs og kan kobles via bluetooth, Unifying-mottakere eller medfølgende ladekabel. Musen har en spesiell plissert overflate som gir et forbedret og mer komfortabelt grep. Den har også en ekstra høy følsomhet som i praksis betyr at håndbevegelsene reduseres til en fjerdedel, sammenlignet med en standardmus.

– Sammen bidrar alt dette til å forebygge ubehag og smerte, slik at brukeren kan fokusere på sine arbeidsoppgaver uten å begrenses av unaturlige vinkler på hånd og arm.

Flere modeller med styrekule

Logitech har også fra før flere produkter som gir økt ergonomi i arbeidet, blant annet tre datamus - MX Ergo, M570 og Marble Mouse - som er utstyrt med en styrekule på oversiden.

– Noen brukere foretrekker å arbeide på den måten, noe som gir 20 prosent mindre muskelanstrengelser enn en vanlig mus, fordi man ikke trenger å flytte armen.

MX Ergo kan vinkles sidelengs for å kunne individtilpasses for økt komfort. Den og M570 er trådløs, mens den kablede Marble Mouse er unik ved at den kan brukes like lett med både høyre og venstre hånd.

Bedre arbeidsmiljø med lav klikkelyd

Ytterligere to mus som er verdt å nevne i denne sammenheng, er M590 og M330 som gir 90 prosent lavere klikkelyd enn de tradisjonelle modellene.

– Det kan være til stor nytte for arbeidsmiljøet - og dermed produktiviteten - spesielt i åpne kontorer der mange arbeider nær hverandre. Ikke minst gjelder det for arbeid med tunge Excel-dokumenter, der det naturlig blir mange klikk.

Andreas Erlingsjö mener at disse modellene også kan passe godt for hjemmekontoret ved arbeid om kvelden når man ikke vil forstyrre andre familiemedlemmer. M590 er den største av dem, og fyller hånden på en måte som mange liker, mens M330 har et kompakt og praktisk reiseformat.

Forhøyning gir naturlig vinkel

Til slutt, en trådløs tastatur- og musekombinasjon, MK850, som bidrar til en skånsom arbeidsstilling med en liten "pukkel" i midten. Det innebærer at tomlene kommer litt opp og gir en mer naturlig vinkel for håndleddene.

Tastaturet har også en spesialbygd håndleddstøtte som er myk med en viss spenst, for å kunne være maksimalt trykkavlastende.

– I kombinasjon med musen M720 som inngår i pakken, får man umiddelbart gode muligheter til å jobbe effektivt og samtidig forebygge fremtidige problemer, sier Andreas Erlingsjö.

Andreas Erlingsjö
Logitech

Se hele sortimentet fra Logitech her »