Fokus

Større effektivitet ved å legge ut IT-driften.

Kunden kan fokusere på kjernevirksomheten og sparer både tid og penger når IT-driften legges ut. Det blir også mulig å gjøre bedriften mer konkurransedyktig.

Kontakt oss

Mange små og middelsstore bedrifter forsøker i dag å passe driften av IT-miljøet selv. Men det er vanskelig for en liten organisasjon å rekke med å gi daglig support, holde alle programmer og datamaskiner oppdaterte og samtidig holde seg à jour med den siste utviklingen for å kunne ta strategisk kloke avgjørelser. Følgene blir et reaktivt IT-arbeid, det vil si at tiltak utføres først når noe har skjedd. Derfor er det mye å vinne på å legge driften av IT-miljøet til en ekstern partner som fungerer som bedriftens egne IT-avdeling.

– Den største fordelen er at det er kostnadseffektivt, sparer tid og at kunden kan fokusere på sin egen virksomhet. Det blir også mulig å se hvordan IT kan gjøre bedriften mer konkurransedyktig, sier Fredrik Berg, IT-rådgiver hos IT-Håndverkerne som inngår i Dustin Group.

  Det første vi gjør er en såkalt helsekontroll på IT-miljøet. Vi sjekker status på nettverk, klienter, servere, sikkerhet og hvor effektivt man jobber. Etterpå skaper vi sammen med kunden en vedlikeholdsplan.

Hvordan foregår det i praksis?

I de fleste tilfeller foreslås en skyløsning med Office 365, noe du kan lese mer om i artikkelen her ved siden av. Dokumenthåndteringen legges også i skyen, alternativt på NAS eller lokal server avhengig av om mange tunge filer håndteres eller om det finnes et forretningssystem som trenger å kjøres lokalt. Servermiljøet virtualiseres eller legges ut i skyen og nettverket oppgraderes.

For at brukerne skal dra nytte av den forbedrede ytelse og driftssikkerheten byttes klientene mot nye datamaskiner. Det er enkelt å gi support og administrere oppdateringer når alle har samme modell og samme programversjoner, og brukerne kan spørre hverandre når problemer oppstår. Når alt er på plass administrerer Dustin driften, foretar oppdateringer, kontrollerer at backup-en fungerer, står for support og arbeider også aktivt for å utvikle kundens måte å arbeide med IT.

– Vi kan for eksempel hjelpe dem med å komme i gang med online-møter istedenfor å reise, vise hvilke roller i bedriften som blir mer effektive dersom man jobber mobilt og forklare hvordan man kan arbeide annerledes med filer via skyen, sier Fredrik Berg.

Er du nysgjerrig på en nettskyløsning kan du lese Dells eksperttips på hvordan du går frem for å flytte opp i skyen. For deg som arbeider innenfor et kreativt yrke finnes det flere smarte nyheter og apper fra Adobe Creative Clouds for Teams, blant annet innenfor 3D-teknologi.