Inspirasjon

5 Trender: Sosialt salg – selg med sosiale medier

Stadig flere søker på nettet etter informasjon om bedrifter før de bestemmer seg for å kjøpe noe. Derfor er det viktig for bedrifter og deres ansatte å gjøre et godt inntrykk i sosiale medier. Her lister Johan Åberg, ekspert på sosialt salg i digitalbyrået Nivide, opp de fem hotteste trendene på området.

1. Samarbeid mellom marked og salg

Det blir stadig lettere for kunder å gjøre research på selgere, produkter og tjenester på nettet. Det betyr at bedriftens digitale markedsaktiviteter blir en større del av kundenes kjøpsprosess. Markedsaktiviteter er nødvendige, dels for å bearbeide kundene før det første møtet, dels for å dele informasjon i respektive nettverk i sosiale medier.

2. Kundefokusert profil

Ikke bruk LinkedIn bare som en digital CV. Skriv også en profil som appellerer til kundene. Skriv konkret om hvordan du for eksempel har hjulpet kunder med å effektivisere, spare eller tjene penger. Gi eksempler på referansekunder, og pass på at kontaktopplysningene dine kommer tydelig frem.

3. Involver selgerne

Sosiale medier har lenge vært markedsavdelingens anliggende, men sosialt salg dreier seg først og fremst om hvordan selgere kan bruke sosiale medier. Involver derfor selgerne i markedsavdelingens digitaliseringsarbeid. Gi salgsorganisasjonen opplæring i sosiale medier, og spe på med metoder som innholdsmarkedsføring og markedsautomasjon.

4. Representer bedriften

På samme måte som du er bedriftens ansikt utad på en messe eller et kundearrangement, er du det også i digitale kanaler. Vær alltid profesjonell, hjelpsom og vennlig.

5. Digitale applikasjoner gjør det lettere

Etterspørselen etter digitale applikasjoner som utfyller sosiale medier, øker kraftig. Det kan være verktøy for raskt å kunne se e-postavsenderens sosiale profiler i innboksen, og apper som Crystalknows.com, som foreslår hvordan du bør kommunisere med en bestemt kunde for å få det beste resultatet.Les også "5 Trender: kundene har enorm makt"

Tekst: Johan Cooke
Illustrasjoner: iStockphoto

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger