Inspirasjon

Alle nyheter fra Microsoft Build

Microsoft Build er Microsofts årlige utviklerkonferanse der selskapet blant annet bruker å presentere en rekke nyheter og snakke om hvordan fremtiden ser ut.  Her kan du lese om årets snakkis.

Cross-Device

En ting som fikk stort fokus på årets konferanse var utrykket ”cross-device” som betyr at man skal kunne arbeide med samme ting sømløst på alle sine enheter.  Microsoft snakket blant annet om Windows 10 Fall Creators Update som vil sørge for at alle dine filer automatisk synkroniseres mellom alle enhetene dine.  Også iOS- og andre Android-enheter.

For å gjøre dette enda enklere har Microsoft bygget inn en ny funksjon i Cortana som ganske enkelt spør deg om du vil fortsette der du stoppet på din forrige enhet når du for eksempel bytter fra en datamaskin til en telefon.

En annen funksjon som skal gjøre det mer praktisk å jobbe mellom ulike enheter er en sky basert utklippstjeneste som gjør at du kan klippe ut noe på datamaskinen og deretter lime det inn i et dokument på mobilen.

Fluent Design

Microsoft har snakket om ”Metro” i noen år nå, dette er navnet på Microsofts grafiske grensesnitt.  Nå kommer neste steg og Microsoft kaller Fluent Design. Dette lanseres i neste Creators Update og det nye designspråket vil sakte, men sikkert rulles ut til alle enheter og apper. Akkurat hva denne designoppdateringen innebærer vet vi enda ikke, men det Microsoft har vist frem ser veldig bra ut.

Pennen

Microsoft kommer også til å oppdatere programvaren for selskapets stylus, Surface Pen. Akkurat som med de andre oppdateringene vil dette skje i forbindelse med Fall Creators Update og det store er at pennen skal kunne brukes til alt, alltid.

Mixed Reality

Dette var kanskje det minst overraskende på konferansen, men også det vi har ventet mest på.  Microsoft kunngjorde at de kommer til å lansere håndkontroller til sin Mixed Reality-plattform. Disse kontrollene kommer heldigvis ikke til å kreve at man monterer opp eksterne sensorer eller kameraer siden all teknologien sitter i headsettet.  Tanken er at disse skal være klare for salg i slutten av året.

Linux

Sist, men ikke minst kunngjorde Microsoft at flere forskjellige Linux-distribusjoner vil lanseres for Windows Store.  Dette skal gjøre det ekstremt enkelt for brukere å også installere Linux på Windows-datamaskinen sin.  Først ut er Ubuntu, men også openSUSE med flere vil dukke opp etterhvert.

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger