Kundecase

Avtale for fire nye år

En samlet vurdering og god erfaring var utslagsgivende da Drammensregionen IKT fornyet ramme­avtalen med Dustin/NDS for en ny fireårs­periode.

Med over 30 000 brukere i fem kommuner er det svært viktig for Drammensregionen IKT (D-IKT) å ha lave nedetider og standardiserte IKT-løsninger. 

– Våre brukere skal ha en enkel arbeidsdag, der de kjenner igjen IKT-løsningene uansett hvor i de kommunale etatene de befinner seg, sier driftssjef Morten Nilsen hos D-IKT. 

Erfaringene etter to fireårige rammeavtaler med Dustin/NDS har overbevist ham om at dette er noe de får. Avtalen bygger på tre deler: Klient/PC-er, en sentral serverløsning og konsulenttjenester. De to første har Dustin alene med D-IKT, konsulenttjenestene deler de med to andre leverandører. 

– Det er viktig for oss med bare én leverandør på PC-er, nettbrett og serverløsningen. Da unngår vi uklare ansvarsforhold og usikkerhet om hvem som egentlig er leverandøren, sier Morten Nilsen.

Han forteller at tilbudene fra anbyderne var ganske like prismessig.

– Selv om pris er viktig, så er det ikke utslagsgivende alene. Vel så viktig er kompetanse, innhold og installasjon. Og etter åtte år med Dustin vet vi hva vi får.

Servertjeneste omfatter 350 servere fra HP på totalt 200 TB. Deres Storeonce 4900 ble lansert i Drammen så sent som i desember 2013, som det første i verden. Systemet kan skaleres opp til over 400 TB i netto kapasitet, med en nesten lineær kostnad i forhold til vekst. 

Systemet håndterer backup fra samtlige servere, både fysiske og virtuelle. Løsningen innebærer også en overgang fra backup på tape til disk, noe som er både raskere og rimeligere, og minst like sikkert. 

D-IKT valgte en enhetlig klientløsning

D-IKT har valgt en enhetlig klientløsning med PC-er av merkene HP, Dell og Lenovo. Standard operativsystem er Windows 7.

– Vi har bevisst ikke valgt det aller nyeste, Windows 8. Årsaken er at vi ikke ser at den gir noen vesentlig gevinst framfor Windows 7, der vi er fullstendig trygge på stabiliteten. Det er svært viktig at brukerne har stabile plattformer som håndterer de endringene som kan komme på programvaresiden. Ikke minst skolene er svært endringsvillige og prøver ut nye verktøy. Men jeg ser ikke bort fra at Windows 8 kan bli aktuell i løpet av fireårsperioden.

I løpet av 2014 og 2015 vil D-IKT gjennomføre et begrenset prøveprosjekt med nye plattformer og nettbrett basert på så vel Windows som Android og iOS.
SLIK BLE DET MULIG:

Utfordring

  • Skal betjene 30 000 brukere i fem kommuner på en effektiv og rimelig måte. Sørge for at kommunene får mest mulig effekt av investeringene. Behov for sentral lagring uten å ta skrittet helt ut i skytjenestene.

Løsning

  • En fireårig rammeavtale innenfor områdene Klient/PC, datarom og konsulentstøtte på MS Systemcenter og SQL server.

Resultat

  • Standardiserte løsninger med høy oppetid på klient/PC-er, samt tilfredsstillende lagringskapasitet. Rask respons og kort leveringstid.

Tekst: Atle Abelsen
Foto: Bård Gudim

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger