Inspirasjon

De største trendene fra CES 2019

Årets største tech-event er uten tvil CES-messen i Las Vegas, og den er også en av verdens største bransjemesser i alle kategorier. Messen ble avsluttet denne helgen, og selvfølgelig var vi der for å holde oss ajour med den teknologiske utviklingen.

I tillegg til å være stedet for mange store produktlanseringer som LGs nye sammenrullbare TV og Acers nye ekstremt lette og tynne Swift 7, er dette også messen der vi kan se trendene for året. Hvis du vil holde deg oppdatert på hva det kommer til å bli snakket om i år og være forberedt på kommende produktlanseringer, kan du her lese om de største trendene fra messen.

5G

Dette var en av de store trendene i 2018, og på årets messe ble det tydeligere at 5G er på vei. Man kunne se produkter og lese om 5G hos nesten alle relevante utstillere. Det var imidlertid svært få konkrete ting som ble sagt.

Men til tross for at alle snakker om det, og utvikler ny teknologi som vil kunne benytte 5G, er det et problem. Vi har ennå ikke et utbredt 5G-nettverk i verden, så alt er fortsatt veldig teoretisk. Det vil bli snakket mer om dette, og forhåpentligvis vil det bli mer konkret i løpet av året.

AI og roboter

AI var virkelig overalt på årets messe, både høyt og lavt. Vi snakker om smarte husholdningsapparater som finner ut hva som kreves av dem, til selvkjørende biler.

AI er virkelig noe som vi kommer til å finne i alt, innen veldig kort tid. Dette gjelder spesielt for taleassistenter som Google Assistant. I fjor og året før var Amazon Alexa konge i dette markedet og kunne ses overalt. Men i år var det Googles år.

Google hadde kjøpt nesten alle premium reklameplasser på messen, og fått alle produsentene med innebygd Google Assistant til å skilte med det. Hvis man skulle si at et selskap eide messen, var det utvilsomt Google med god margin til nestemann.

Bortsett fra taleassistenter, var selvkjørende kjøretøy trolig nummer to på AI-fronten. I tillegg til biler som til tross for flere nyheter ikke har kommet så mye lenger enn i fjor, ble det vist mange mindre robotkjøretøy av forskjellige slag. Disse skal kunne fungere som automatiserte leveringskjøretøy, eller som hjelp i butikker og restauranter med mer.

Sist men ikke minst, var det mange roboter som det egentlig ikke er verdt å skrive om, men de bør nevnes, siden det var betydelig flere enn tidligere år. Robot-tiden er virkelig på vei.

8K

Dette er kanskje ikke noe som kommer til å påvirke virksomheten din direkte, men det var tross alt en av de største trendene. TV-apparater kommer til å ha 8K-oppløsning raskere enn vi trodde, til tross for at det nesten ikke er noe materiale å se på.

Tech-leker

Et område som kanskje ikke regnes som en av de største trendene, men som kanskje hadde størst økning i utstillere fra tidligere år, var tech-leker av ulike slag. Med dette mener vi forskjellige leker som gjør det mulig for barn å forstå seg på teknologi, samt lære seg å kode i veldig ung alder.

Blant annet var det et selskap som viste frem et byggesett der man kunne bygge sitt eget nettbrett, for deretter å bruke det til å lære enda mer. Området er fortsatt ganske lite, men forvent at dette vil ta over ganske snart.

Smart Home og IoT

Det smarte hjemmet eller kontoret har sakte sneket seg frem i flere år nå, og CES 2019 var ikke noe unntak. Her kunne vi se mange nye selskaper og produkter som alle vil gjøre livet enklere, ved å automatisere teknologien rundt deg.

Det er fortsatt problemer med forskjellige standarder som gjør det vanskelig for alle ting å fungere sammen, men med så stort press på denne kategorien som det var under messen, bør vi kunne se forbedringer på dette området innen en ikke altfor fjern fremtid.

Internet of Things har lenge vært en av trendene på messen, og vi skulle nesten kunne si at det har gått fra trend til standard. Nesten alle produktene som ble vist, var oppkoblet på noen måte, og nå fokuserer stadig flere på sikkerheten rundt dem i stedet.

Wearables og helse

Den siste trenden vi tenkte å nevne, er at wearables og oppkoblede helseprodukter fortsatt er et en av de store samtaleemnene, og vi fikk se mange nye produkter fra både kjente og ukjente selskaper.

Smarte klokker begynner akkurat som IoT å føles som noe vi forventer å se, og dessverre skjedde ikke mye nytt på dette området, selv om det var mange nye modeller på messegulvet.

Der det virkelig skjedde noe, var blant andre smarte wearables med fokus på helse samt smarte ringer som skal kunne ta over noen funksjoner fra smarte klokker, hvis du i stedet fortrekker en klassisk klokke.

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger