Infrastruktur

Commsec blir nå Dustin

Da Commsec for to år siden ble en del av Dustin, styrket vi vårt tilbud med spisskompetanse innen sikkerhet og nettverk. Nå er det tid for Commsec å bli fullt integrert i virksomheten.

Commsec ble kjøpt opp av Dustin høsten 2015, og har siden den tid hjulpet oss med å styrke vårt tilbud på tjenester og løsninger. Nå er det tid for neste trinn, når Commsec integreres helt i virksomheten. Navnet Commsec forsvinner, men for kundene innebærer det ikke noen større forandringer.

– Jeg ser det som en win-win situasjon når vi blir Dustin full ut. Vi får flere dyktige kollegaer, og våre kunder får tilgang til en enda bredere portefølje, med kompetanse innen både klassiske Commsec-tjenester og nye tilbud, sier Mats Johansson, tidligere General Manager Commsec og nå Delivery Lead, Solutions & Services Dustin Sverige.

Spesialister innen nettverk og sikkerhet

Commsec har eksistert siden 2004 og har i dag nesten 20 ansatte. Alle er de tekniske spesialister i nettverks- og sikkerhetsløsninger for bedriftsmarkedet. Totalt har Commsecs medarbeidere 200 sertifiseringer i Cisco-nettverk, og i 2016 ble selskapet en sertifisert gullpartner. Sertifiseringen som inkluderer såvel teknisk kompetanse som gjennomgang av alle prosessene i selskapet, betyr at Commsec oppfyller Ciscos krav til ekspertise og kan levere helhetsløsninger av høy kvalitet.

– Gullsertifiseringen er et bevis på at vi har høy teknisk kompetanse og gode prosesser for å levere. Vi har ønsket å vise at vi kan ta ansvar hele veien, også inkludert de myke verdiene, sier Mats.

Utviklingen har gjort Dustin og Commsec til en vinnende kombinasjon i dagens marked. Commsec har virkelig spisskompetanse innen alle systemer som får nettverkstrafikken til å fungere på en trygg og sikker måte. Sikkerhet er et spørsmål som, ifølge Mats, bare blir viktigere og viktigere.

– Sikkerhet er i alt vi gjør, og vi snakker alltid sikkerhet med våre kunder. Deretter er det opp til dem å bestemme nivået og mulighetene de trenger, for eksempel når det gjelder å følge og spore internettrafikken, sier Mats.

Med Commsecs kunnskap i huset, kan Dustin ta ansvar fra skrivebordet og hele veien ut på nettet, og det handler ikke bare om datamaskiner. At flere ting blir koblet til internett innebærer både muligheter og trusler.

– I mange store overbelastningsangrep er det ikke datamaskiner som deltar. Det er webkameraer og andre oppkoblede gadgets. Derfor er det viktig å ha en bred sikkerhetstenkning, sier Mats.

Helhetsløsninger og samlet spisskompetanse

Med Commsecs kompetanse blir Dustin en partner som kan hjelpe CIO til å løfte hele virksomheten gjennom smarte og omfattende løsninger, spesielt hvis man i tillegg kan legge kompetansen hos flere selskaper som Dustin har kjøpt de siste årene. Gjennom oppkjøp har vi fått spisskompetanse fra Core Services, Idenet, IKT Gruppen, JML-System, Norriq, Purity IT, Resolute og Saldab i Dustinfamilien. Noen under eget varemerke, andre som en integrert del av Dustin.

Kombinasjonen av Commsecs spisskompetanse og Dustins styrker når det gjelder for eksempel logistikk og leveringssikkerhet, har tiltrukket kunder som Academedia, som driver skolen på alle nivåer i Sverige og har totalt 60 000 brukere. Ambisjonen er at segmentet nettverks- og sikkerhetsløsninger skal fortsette å vokse innenfor Dustin.

– Vårt mantra er at vi alltid gjør alt for kunden. Å løse kundens problemer havnet alltid høyest opp på listen for oss, uansett om det er andre som har forårsaket det aktuelle problemet. Vi slipper aldri en sak før den er løst, lover Mats.

Les også:Digital analys leder till bättre beslut på AcadeMedia