Kundecase

Den ideelle digitale arbeidsflate

De mobile enhetene til mer enn 4000 politikere, ansatte og skoleelever i Øvre Eiker kommune tilpasses automatisk til hver enkelt bruker. Med plattformen VMware Unified Mobility Workspace administreres alle endepunktene i ett og samme verktøy.

Øvre Eiker kommune har om lag 2000 ansatte- og 2300 elever fordelt på ni grunnskoler. I 2016 fikk to skoleklasser utdelt iPader som et prøveprosjekt.

– Høsten 2018 fikk alle elever i 1-4. klase hver sin iPad. Disse ble innrullert uten at løsningen var skalert opp til 1200 enheter som var målbildet. I starten av 2019 kom det henvendelse til IT avdelingen om vi kunne ta over ansvaret. Det godtok vi, men skjønte fort at det måtte gjøres store grep, forteller teamleder for Klientdrift Georg Johansen. IT-avdelingen visste hva slags løsning de ønsket seg, men trengte hjelp til å bygge den opp.

– Vi tok kontakt med flere konsulentselskaper, og Dustin forsto umiddelbart våre behov. I fellesskap startet vi fra grunnen av, sier han.

Et administrasjonsverktøy for alle endepunkter

Elever på 1. til 4. trinn har egne iPader, mens elever på 5. til 10. trinn har hver sin Chromebook. I tillegg omfatter løsningen alle ansatte i kommunen som bruker Windows 10 enheter. Helse- og omsorgstjenesten bruker også Android-telefoner i sitt responssenter.

– Det var rett og slett ikke mulig for en IT-avdeling, med seks ansatte, å drifte alt dette gjennom hvordan den gamle løsningen var satt opp. Vi ønsket å ha en løsning som styrte alle endepunktene, samt en mer effektiv og moderne administrasjon av klientene, sier Johansen.

Samarbeidet med Dustin har foregått via digitale møter.

For oss er dette alfa og omega. Tidligere hadde jeg mellom 15 og 20 henvendelser i uka – nå er det kanskje én i måneden.

– Det har vært en flott erfaring, fordi jeg kan bruke dem som sparringspartner for å finne de beste løsningene, sier han.

Alle brukerne i kommunen får tildelt de appene de skal ha, og enhetene er klare til bruk umiddelbart.

– Dermed slipper vi å sette dem opp manuelt, noe som sparer oss for en voldsom arbeidsmengde, legger han til.

Solskinnshistorie

Unified Mobility Workspace (UMW) var klar til bruk for iOS- og Android-enheter høsten 2019. Det var en stor fordel i perioden med hjemmeundervisning fra 12. mars 2020, da pandemien kom.

– Systemet er laget slik at hvis det oppstår problemer kan brukerne selv gjenopprette fabrikkinnstillinger. Vi ser at de har blitt mer selvgående, og løser floker selv i stedet for å kontakte oss, sier Johansen.

Sluttbrukerreisen består av øyeblikk som betyr noe, og det skal vi gi kundene våre.

Nå samarbeider kommunen med Dustin for å også inkludere Chromebooks og Windows pc-er i løsningen.

– For oss er dette alfa og omega. Tidligere hadde jeg mellom 15 og 20 henvendelser i uka – nå er det kanskje én i måneden. Det betyr at vi kan være proaktive i stedet for å bruke all vår tid på brannslokking. Dette er en ekte solskinnshistorie, og det faglige utbyttet er stort. For oss er det en trygghet å ha Dustin i ryggen, og vi ser at resultatet fungerer optimalt i hverdagen, fastslår han.

Moderne måte å jobbe på

Gjennom Unified Mobility Workspace kan Dustin tilrettelegge for administrasjon av absolutt alle endepunkter i ett og samme verktøy, og tilby bedrifter den ideelle digitale arbeidsflate. Dette gir engasjerte sluttbrukere, modernisering av selskapets IT-miljø og integrert Zero Trust-sikkerhet i systemet.

– I dag ønsker ikke kundene bare administrasjon av Chrome, Mac og Win10 ved siden av mobile enheter. De har også behov for en plattform som understøtter brukeropplevelsen ved hjelp av tilgangsstyring, automatisering og analyseverktøy, sier leder for Mobilitet Heidi Storm Kristiansen.

– Sluttbrukerreisen består av øyeblikk som betyr noe, og det skal vi gi kundene våre, legger hun til.

Vil du vite mer om Unified Mobility Workspace?

Send oss en e-post eller les mer om tjenesten her.

georg myrvold johansen

For oss er det en trygghet å ha Dustin i ryggen, og vi ser at resultatet fungerer optimalt i hverdagen.

Georg Myrvold Johansen

Slik ble det mulig

Utfordring

Å håndtere de mobile enhetene til mer enn 4000 skoleelever, ansatte og politikere i Øvre Eiker kommune var umulig for IT-avdelingen med det eksisterende systemet.

Løsning

Med Unified Mobility Workspace administreres alle endepunktene i et og samme verktøy. Innrullering av nye og eksisterende enheter skjer uten at IT involveres.

Resultat

En enklere hverdag for både brukerne og IT-avdelingen. Eksisterende og nye enheter innrulleres automatisk for brukerne, og IT avdelingen kan bruke tiden på proaktive aktiviteter.

Les mer om tjenesten
vmware logo

Tekst: Sissel Fantoft
Foto: Siv Dolmen

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger