Infrastruktur

Derfor velger stadig flere å kjøpe Nettverk som tjeneste

Nettverket er bedriftens nerve. Hvis det ikke fungerer, går det ofte ikke an å utføre jobben i det hele tatt. Derfor velger flere å kjøpe nettverk som en tjeneste.

Markedet for Network as a Service (NaaS) spås en kraftig utvikling fremover. Takket være kostnadseffektiviteten ved å kjøpe nettverksfunksjon som tjeneste regner analyseselskapet Global Market Insights med en eksplosiv vekst. I en fersk rapport regner man med at det globale NaaS-markedet kommer til å vokse fra 5 milliarder dollar i 2018 til over 50 milliarder dollar i 2025.

Utviklingen drives av at flere bedrifter vil dra nytte av teknologien for nettverksvirtualisering for å redusere både investeringer og driftskostnader. Gjennom NaaS-løsninger som bygger på nettverksteknologi som ikke er programvaredefinert, kan bedrifter møte dagens krav til mobilitet og tilgjengelighet på en billigere og mer effektiv måte.

Velfungerende, sikre og pålitelig nettverk og internettoppkoblinger er nødvendige forutsetninger for at en bedrift skal kunne drive sin virksomhet i dag. Når flere og flere verktøy og ressurser finnes i skyen har det blitt enda viktigere. Hvis nettverket ikke fungerer får man ofte ikke utført jobben i det hele tatt.

Garantert stabilt og sikkert

– Utilgjengelige skytjenester stopper hele virksomheten. Det stilles høye krav til nettverkets utstyr og driftssikkerhet. Miljøet må bygges opp på en måte som garanterer stabilitet, samtidig som det er viktig med fleksibilitet når behov og antallet oppkoblede enheter varierer, forklarer Torgrim Sunde, tjenesteproduktsjef for nettverk og sikkerhet hos Dustin.

I stedet for på tradisjonelt vis å kjøpe inn, sette opp og drifte sitt nettverksutstyr på egenhånd finnes det et smart alternativ – å kjøpe nettverksfunksjonen som en heldekkende tjeneste. Da kan man stille høye krav uten å bruke dyrebar tid. Leverandøren tar et helhetsansvar og garanterer at nettverket fungerer stabilt og sikkert.

– Nettverket leveres som funksjon til en fast månedspris per maskinvare-enhet som brukes i nettverksmiljøet. Andre forutsetninger for virksomheten kan lett tilpasses løsningen etter virkelige behov, forklarer Torgrim Sunde.

Les også:

Våre vanligste nettverksfeil
5 gode grunner til å kjøpe nettverk som tjeneste

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger