Kundecase

Digital barnehage printer i 3D

For barnehage- og omsorgsselskapet Norlandia er det grunnleggende at alle enhetene deres har en god digital plattform. Alt fra datamaskiner til 3D-skrivere. Før var IT-utstyret varierende og vanskelig å vedlikeholde. En skreddersydd nettbutikk fra Dustin ble løsningen.

Barn som går i barnehage i dag lever i en helt annen virkelighet enn for bare fem år siden. I Norlandia-barnehagen, Vardefjellet barnehage i Akershus, er det helt tydelig at digitaliseringen er implementert også blant de minste. Her har barna en HP Sprout og en 3D-printer tilgjengelig, og de utforsker hele tiden nye måter å jobbe pedagogisk med IT.

Christine Haver Dokka er daglig leder i barnehagen, og mener at det er deres oppgave å lære barna å bruke de nye digitale verktøyene på en pedagogisk måte.

Mange er redd for at barna skal bli passive, men disse verktøyene gjør at de aktivt er med på å skape og produsere.

Christine Haver Dokka.

HP Sprout har samme teknologi som et nettbrett, men har to skjermer som snakker med hverandre. Dette gir barna muligheten til å samarbeide digitalt. Når denne er koblet til 3D-printeren kan de skanne inn noe de har tegnet selv, velge farger, materiale og størrelse – og få ut et produkt de kan ta og føle på.

– Noen av de voksne synes det er vanskelig å forstå, mens tre- og fireåringene tar det på strak arm, forteller Haver Dokka.

Skreddersydd nettbutikk

Denne Norlandia-barnehagen er en foregangsbarnehage innen teknologi, men Norlandia har også fokus på digitalisering i de andre enhetene sine. Dustin er totalleverandør av IT-utstyr til Norlandia som drifter både barnehager, eldreomsorg og pasienthoteller. Alle enhetene bestiller IT-utstyr fra én og samme plattform: en egen skreddersydd nettbutikk med de produktene som er mest kostnadseffektive, slik at alle i bedriften vet akkurat hva de skal bestille.

Det er stor forskjell fra tidligere, da de ulike enhetene – som er mange og av ulik størrelse – kjøpte IT-utstyr lokalt. Utstyr og forbruksvarer som har blitt for gamle eller trenger påfyll, byttes automatisk ut. Et eksempel er toner til skrivere.

Tommy Sollyst er prosjektleder i Norlandias IT-avdeling, og sier at løsningen forenkler hverdagen både for IT-avdelingen, og for de enkelte enhetene.

Tommy Sollyst, prosjektleder i Norlandias IT-avdeling.

– Nå vet hver enkelt enhet hvor de skal handle det de trenger, enkelt og greit, og til en riktig pris. De slipper å shoppe rundt etter utstyr. At vi i IT-avdelingen har oversikt over hva slags maskinvare alle sitter på, gjør supporten mye enklere for oss, sier Tommy Sollyst.

For Norlandia er det viktig at alle deres barnehager og enheter har en god digital plattform og en god infrastruktur, slik at de skal ha de beste forutsetningene for å utvikle seg.

En global partner

På Dustins lager har Norlandia også et bufferlager med maskinvare. Dersom det dukker opp problemer, har de alltid 5-6 maskiner som ligger på lager. Det sikrer dem rask levering når behovet melder seg. For Norlandia, som er til stede både i Norge, Sverige, Finland, Nederland, Tyskland og Polen, veier det tungt at Dustin kan levere i hele Europa.

– Dustin er en global partner som er til stede der vi er. De har kompetansen, ikke bare produktene. Det er viktig for oss. Dessuten samarbeider Dustin godt med våre andre partnere, sier Tommy Sollyst.

Slik ble det mulig

UTFORDRING

Det finnes lite IT-kompetanse i de ulike enhetene til Norlandia, noe som gjorde innkjøp av IT-utstyr komplisert. Innkjøpene ble gjort fra ulike leverandører, og det ble bestilt forskjellig utstyr. Dette gjorde support og servicebestillinger utfordrende.

LØSNING

Dustin ble totalleverandør av utstyr til Norlandia, og de fikk en spesialtilpasset nettbutikk med standardisert IT-utstyr for alle enhetene. Hver enhet har tilgang til å gjøre innkjøp via portalen.

EFFEKT

Å gjøre innkjøp har blitt enklere for enhetene. At alle nå kjøper samme type utstyr fra samme leverandør gjør support, garanti og servicebestillinger enklere for IT-avdelingen. Dessuten er det prisgunstig.

Om Norlandia:

Norlandia Health & Care Group AS er et norskeid, multinasjonalt selskap med hovedkontor i Oslo.

Gruppen består av Norlandia Care Group (primært barnehager og eldreomsorg), Kidsa Barnehager, Hero Group (integrasjonstjenester og asylmottak) og Aberia Healthcare (barnevern og avlastning).

Antall ansatte: cirka 8.000

Les også:
Slik blir skolen påvirket av digitaliseringen
Her har virtual reality funnet sted i klasserommet

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger