Kundecase

Enklere IT-budsjettering

Advokatfirmaet Prétor – med 17 ansatte på kontoret i Trondheim – innså at de ikke lenger hadde kapasitet til å jobbe mobilt over hele Norge, i blant også utenlands.Løsningen ble å ta et helhetlig grep om situasjonen. De første planene ble ­trukket opp sommeren 2015. 

– Målet er at IT skal bli en smartere tilrettelegger for de juridiske prosessene våre og et mer effektivt arbeidsredskap. Først og fremst ønsker vi å kunne jobbe i ulike bedriftssystemer uansett hvor vi befinner oss, sier Tom Solberg, advokat og IT-ansvarlig i Prétor.

Samtidig så Solberg at IT-sikkerheten måtte heves, både på og utenfor kontoret i Trondheim. Et annet mål var å kvitte seg med uforutsette IT-kostnader.

Målet er at IT skal bli en smartere tilrettelegger for de juridiske prosessene våre og et mer effektivt arbeidsredskap - Tom Solberg, advokat og IT-ansvarlig i Advokatfirmaet Prétor

En evaluering viste at Prétor trengte et nytt IT-miljø. Ett tiltak var å gå over fra et fragmentert til et standardisert IT-miljø. Et annet var å plassere så mange eksterne IT-tjenester som mulig i nettskyen.

– Etter møtet med Dustins representanter bestemte vi oss for å kjøpe hele IT-infrastrukturen, inkludert servere, datalagring, nettverk og sikkerhet, som en tjeneste, sier Solberg.

Migreringen til Dustins driftstjeneste er i full gang. Øvrige deltjenester, som arbeidsplass, programvare og mobilitet, blir innført trinnvis. Snart forsvinner den siste serveren fra advokatkontoret. Via Dustin har Prétor blant annet tilgang til Office 365 og sikker lagring, og snart også SharePoint. I overgangsfasen skal Prétor dessuten bytte til et skybasert forretningssystem som også skal driftes av Dustin.

Har satsingen økonomiske konsekvenser?

– Vi får mye bedre kostnadskontroll over IT-budsjettet. Nå har vi en fast månedsavgift som inkluderer all IT. Vi håper å kunne spare bortimot 30 prosent av de årlige IT-kostnadene.

Hvilke andre fordeler ser dere?

– Vi ser allerede kvalitative resultater. Driftstjenesten høyner IT-sikkerheten markant. IT-kommunikasjon, lagring, drift og back up er blitt mye sikrere.

Hva er ulempene?

– Det tar alltid noe tid før det nye IT-miljøet og en litt annen arbeidsmåte er på plass.

Slik ble det mulig

UTFORDRING

Installerte IT-løsninger, blant annet usikre servere, på advokatkontoret samt uforutsigbare IT-kostnader.

LØSNING

Dustins IT-driftstjeneste: infrastruktur, arbeidsplass, programvare og mobilitet.

RESULTAT

Prétor har på kort tid oppnådd standardisering, høy driftssikkerhet og faste IT-kostnader. Samarbeidet mellom ansatte, som ofte jobber mobilt, er på vei til å bli mer effektivt og sikrere.

Fakta Prétor Advokat

  1. Virksomhet: Advokatfirma
  2. Ansatte: 17
  3. Omsetning: 27 millioner norske kroner
  4. Valgt løsning: Dustins IT-driftstjeneste: infrastruktur, arbeidsplass, programvare og mobilitet
  5. Internett: www.pretor.no

Les mer om Server som tjeneste