Infrastruktur

Enklere lagring og behandling av informasjon med Microsoft Teams

Når bedrifter har migrert e-post til skyen og gått over til Office 365, vil neste trinn være å beslutte seg for hva man skal gjøre med informasjonsbehandlingen. En ny mulighet som utnytter fordelene med lagring i sky er å bruke Microsoft Teams.

Forskjellige alternativer for informasjonsbehandling

For mange bedrifter kan det være fristende å flytte informasjonen slik at den likedan ut etter flytting som den gjorde på den lokale serveren. Men da går dere glipp av mange av fordelene med skyen. Et kjennetegn for skyen er at det er lettere å behandle informasjon, både for administratorer og brukere.

Andre alternativer for informasjonsbehandling er Sharepoint og Microsoft Teams. Hvis bedriften har mange avdelinger eller hvis det er vanlig med prosjekt- og gruppearbeid, er Teams å foretrekke. Teams er et grensesnitt som samler en rekke verktøy slik at brukerne enkelt kan lagre dokumenter, samarbeide i grupper, følge opp prosjekter, samle instruksjoner og koble til en rekke andre funksjoner, avhengig av hva de trenger.

Microsoft Teams er en del av Office-serien, og er dermed et grensesnitt som alle kjenner seg igjen i. I bakgrunnen finnes en Sharepoint-funksjon, men i stedet for at medarbeiderne skal samle filene sine der, kan de bruke de mye enklere funksjonene i Teams. Senere kan dere supplere med SharePoint for intranett og lagre mer generell forretningsinformasjon.

Minimerer system og administrasjon

For administratorer er fordelen med Microsoft Teams at det minimerer de systemene som bedriften bruker. Med Teams har du et enkelt samarbeidsverktøy for digital informasjonsbehandling. Du kan også koble til digital telefoni, f.eks. kundeservice, slik at medarbeiderne kan svare på anrop direkte i Teams, der de også kan få tilgang til all den informasjonen de trenger for å yte god service.

Brukere har samme identitet som for Office 365, slik at du kan kontrollere hva medarbeiderne har tilgang til. Med Teams kan du koble til alle sikkerhetsfunksjonene som finnes i Office-pakken, f.eks. krypterte filer, betinget tilgang, multifaktorautentisering og beskyttelse mot skadelig programvare og datainnbrudd.

Administrator også får enklere kontroll over hvor informasjon lagres ved hjelp av en avansert søkefunksjon, med mulighet for å søke i informasjonen i alle grupper, inkludert chat, gruppebokser og delte kalendere. Ikke minst gjøres behandlingen av personopplysninger enklere, i samsvar med GDPR, når alt lagres på samme sted.

Sikker sky-drift med sikkerhetskopiering

SharePoint inkluderer generelt sikkerhetskopiering i 30 dager, noe som betyr at samme tid også gjelder for Microsoft Teams, ettersom Teams bruker de lagringsfunksjonene som finnes i Sharepoint og Exchange. Derfor må du sørge for at du har en ekstra sikkerhetskopiering når du flytter til skyen. Hvis du har valgt å foreta migrering sammen med Dustin, er sikkerhetskopiering inkludert. Du kan også kjøpe ekstra sikkerhetskopiering senere hvis du har valgt å foreta migreringen selv.

Vil du vite mer om Teams?

Ta kontakt med Dustin for å finne ut mer om alle sikkerhetsfunksjoner i Teams. Eller delta sammen med dine kolleger på en av våre workshops.

Les mer:
Motiver dine medarbeidere for å komme i gang med Microsoft Teams
Mer effektivt samarbeid med Microsoft Teams
Bedre sikkerhet med Microsoft Teams som samarbeidsverktøy
Microsoft Teams - Et nytt verktøy for et mer effektivt samarbeid
Samarbeid enklere med Teams

En ny mulighet som utnytter fordelene med lagring i sky er å bruke Microsoft Teams.

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger