IT-sikkerhet

Er det ikke på tide å få orden på bedriftens alle mobiltelefoner?

Sikkerhet er alltid aktuelt. Spørsmålet er om det noensinne har vært mer aktuelt enn akkurat nå. I denne artikkelen snakker vi om mobilsikkerhet og hvordan du skaper mer tid for jobb ved å ta et helhetlig grep om bedriftens mobiltelefoni.

- Å spare tid, penger og forsikre sikkerheten tror jeg finnes med på de fleste bedrifters agenda, og det er nettopp det vi tilbyr kundene våre, sier Christian Kyllerman, Product Manager hos Samsung Mobile.

Før vi går nærmere inn på hvordan du sparer tid og penger, skal vi klargjøre begrep som kanskje er åpenbare for noen, men slett ikke for alle.

MDM = EMM? KME? Vi oppklarer.

Det råder en viss forvirring rundt hva som er hva. Det er som oftest ikke feil å bruke EMM og MDM i samme betydning. Samtidig som det ikke er helt korrekt.

EMM står for Enterprise Mobility Management som er en omfattende helhetsløsning for å håndtere en bedrifts informasjon, noe som inkluderer de mobile enhetene, men også innholdet på enhetene. Kontroller tilgang til både apper og interne nettsider.

- Det handler nemlig ikke lengre om å bare håndtere enheter. I og med at informasjon i stadig mindre grad lagres på spesielle enheter, og isteden lagres oftere på servere eller i sky, trengs det et nytt begrep for å beskrive den nye typen håndtering. Dermed oppstod EMM, forteller Christian.

De fleste EMM-løsningene tilbyr i tillegg til MDM, en rekke funksjoner som f.eks. mobil app-håndtering som dekker alle aspektene av informasjonshåndtering. Med hva betyr MDM nå igjen?

- MDM står for Mobile Device Management, det håndteringsverktøyet som lar IT-avdelingen fjernstyre ansattes mobiltelefoner, nettbrett og andre enheter. Man kan også enkelt håndtere, spore opp og sikre enheter på brukernivå eller gruppenivå, sier Christian.

Rent konkret kan du med MDM konfigurere Wi-Fi-tilgang, installere og håndtere apper som f.eks. e-post og sist, men ikke minst ordne opp i eventuelle problem som oppstår i enheten. IT kan også forsikre enhetens sikkerhet gjennom å ved tyveri, låse enheten eller nullstille enhetens data når noen slutter i jobben sin.

Til slutt har vi KME. KME står for Knox Mobile Enrollment og er en tjeneste fra Samsung som sørger for at du som entreprenør kan inkludere alle enhetene dine i ditt administrasjonsverktøy på en automatisert måte, uten manuell håndtering fra brukere eller IT-avdeling.

Skap mer tid for jobb ved å ta et helhetlig grep om bedriftens mobiltelefoni

- Med Enterprise Edition fra Samsung får du en helhetsløsning for bedriftens mobiltelefoni. Enterprise Edition er et nytt konsept innen Samsung med bedriftstilpassede telefoner, forteller Christian.

Legg til tusenvis av bedriftsenheter samtidig, uten at du trenger å skrive inn enheter manuelt. Brukerne dine slår bare på sine mobile enheter og tilkobler seg til nettverket. Samsung sørger deretter for at du får mest mulig ut av enhetene dine med Knox Mobile Enrollment, en automatisert utrullingsløsning som enkelt sammenkobles med de mest populære MDM-løsningene (verktøyet bedriften din har valgt å bruke for å håndtere alle mobile enheter). To programvarer følger med. Den ene, Knox Configure, hjelper deg konfigurere enheten din og tilpasse den til ønsket formål. Den andre programvaren, E-FOTA, kontrollerer sikkerhetsoppdateringene av telefonen. Med hjelp av begge disse programvarene kan du spare tid, penger og sikre sikkerheten.

5 fordeler med en helhetsløsning som Samsungs Enterprise Edition

Forleng levetiden

Som bedriftseier ønsker du å forlenge levetiden og enhetene innen konseptet Enterprise Edition har en levetid på 2 år. Muligheten for å kunne standardisere og slippe å bytte ut telefoner, betyr mye med tanke på all den tid det tar å bytte ut telefoner og implementere nye rutiner. Dessuten kan det ta et kvartal innen bedriften kan kjøpe nye produkter som lanseres på markedet, siden de først skal testes og vurderes.

Sikre sikkerheten din

Samsung garanterer deg 4 års sikkerhetsoppdateringer av programvaren på de enhetene som inngår i Enterprise Edition-konseptet. Dette er en forbedring sammenlignet med vanlige konsumentprodukter. Uansett hvilken telefon du velger, enkel eller mer avansert, får du tilgang til en stadig oppdatert sikkerhetsplattform. Sikkerheten er ganske enkelt for viktig for å kompromisse med.

Forhånds konfigurer og tilpass alle enhetene dine

Med Knox Configure, som følger med Enterprise Edition-enheter, kan du forhånds konfigurere og tilpasse alle enhetene dine til konkrete formål, noe som gjør en rask og enkel installasjon tilgjengelig. Alle innstillingene lastes automatisk ned. Ved å la Knox Configure justere innstillingene og hvilke program/apper som skal finnes med fra start, har dine ansatte alt de trenger for å komme raskt i gang.

Ikke bekymre deg opp programvareoppdateringer

Med Samsungs lisens E-FOTA (Enterprise Firmware Over The Air), som også den følger med Enterprise Edition-enheter, får du muligheten via en web konsoll til å styre programvareoppdateringene på enhetene dine. Du kan begrense enhetenes oppdateringer og forsikre at bedriftens applikasjoner er kompatible med de nye oppdateringene. På den måten kan du forhindre kostbare avbrudd i virksomheten din. På samme måte kan du tvinge enhetene til oppdatering uten interaksjon fra brukeren, noe som sikrer en enhetlig sikkerhet. Enda en klar fordel er at du kan tidsstyre når oppdateringene skjer, slik at de skjer på tidspunkt der virksomheten ikke blir påvirket av dem.

En av de sikreste løsningene for bedriftstelefoni

Den nye Gartner-rapporten, der sikkerheten i ulike mobile plattformer granskes, har akkurat kommet og Samsung Knox ligger fremdeles på topp. Samsung Knox har i flere år fått toppkarakterer, noe som altså gjentas også i den nylig lanserte rapporten fra 2019.

- Gartners rapport er omfattende. Den sammenligner sikkerhet og plattformer for et stort antall mobile enheter. Vi er stolte over å få toppkarakter, avslutter Christian.

Fokus

Christian Kyllerman

Product Manager hos Samsung Mobile

Les også:

Mobiltilbehøret for deg med kontoret i lomma

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger