Kundecase

Kreativt konsern fant en fleksibel plattform for vekst

For å støtte danske Creativ Companys pågående transformasjon til et vekstorientert konsern, valgte selskapet en Dell EMC VxRail-løsning for bedre fleksibilitet, skalerbarhet og robusthet.

Creativ Company, med hovedkontor i Holstebro i Jylland, har eksistert i drøyt 20 år. De siste årene har selskapet, via flere store oppkjøp, gått fra en entreprenørpreget virksomhet til å bli mer storskala konsern. Selskapet har kontorer i 13 land og 140 medarbeidere. Creativ Company selger materiell for kreativ aktivitet som for eksempel sying, tegning, maling og hobbyaktiviteter til skoler, institusjoner, bedrifter og forbrukere, i dag først og fremst via nettbutikk.

Creativ Companys IT-sjef John Olsen forklarer at transformasjonen har gitt virksomhetens IT-støtte en ny kurs. Fra en gründerstilling der systemet er satt opp raskt og til en rimelig penge, har man nå hevet blikket og sikter på å etablere et IT-landskap som kan håndtere 100 prosent vekst hvert femte år.

– Våre IT-strategiske hovedmål er å bygge fleksibilitet, skalerbarhet og robusthet, fastslår han.

Når ytelsen til bedriftens gamle server/lagringsløsning ikke var tilstrekkelig og det ble på tide å erstatte den, var det nettopp disse tre stikkordene som var avgjørende. Selskapet ønsket også å forebygge latens for å sikre lagersystemet. Alternativene var enten å erstatte den gamle on-premise-løsningen med en ny eller i stedet velge en hosting-løsning. Under en rundbordsamtale med Dustin og Dell Technologies fikk John Olsen øynene opp for Dells EMC VxRail-plattform.

– Jeg har et svært godt forhold til vår Key Account Manager hos Dustin, som presenterte både et hosting-alternativ og Dell Technologies løsning. Jeg opplever at Dustin har en objektiv innstilling i sin rådgivning, noe som er svært verdifullt for oss. Dustin og Dell Technologieskjenner dessuten hverandre godt og har et veldig bra samarbeid. Overfor oss fungerer de mer som en partner enn som selger og produsent, sier han.

Bak valget av en ny on-premise-løsning lå kravene til latens og internettilkobling. Dessuten blir kostnadene lavere, ettersom bedriften har egen ekspertise innen teknisk vedlikehold.

– Dell Technologies hjalp oss med å analysere våre eksisterende ressurser og finne en VxRail-løsning basert på standardkomponenter som oppfyller alle våre strategiske krav til fleksibilitet, skalerbarhet og robusthet, forklarer John Olsen.

Løsningen kom raskt på plass etter bestilling i januar 2021, og Creativ Company har fått god support fra Dell Technologies og deres partnere under installasjon og migrering.

– I og med at Dell Technologies tar ansvar for VxRail hele veien opp til VMware-nivået, kan vi stole på dem og trenger ingen egen ekspertise for denne delen. Vi står nå godt rustet for fremtiden med en svært fleksibel løsning som er ekstremt lett å bygge ut med mer kapasitet, uansett om det handler om lagring, prosessorkraft, minne eller ekstra servere. Dessuten oppnår vi redundans og mulighet for disaster recovery (katastrofegjenoppretting) ved å fordele serverne våre på forskjellige steder, avslutter John Olsen.

John Olsen

Overfor oss fungerer de mer som en partner enn som selger og produsent.

John Olsen, IT-cjef Creativ Company

Slik ble det mulig

Utfordring

Creativ Company ønsket å erstatte sin gamle server/lagringsløsning hvis ytelse ikke lenger strakk til.

Løsning

Dustin hjalp til med valget av en ny hyperkonvergert on-premise-løsning bygget på Dells EMC VxRail-plattform.

Resultat

Bedriften får et IT-miljø med ønsket fleksibilitet, skalerbarhet og robusthet, lav latens og lavere kostnader enn med en hosting-løsning.

Tekst: Björn Rautio
Foto: Nicolai Berthelsen

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger