Inspirasjon

Månedens store teknologitrender og produktlanseringer

Denne månedens høydepunkt var den store mobilmessen MWC som i år bød på flere interessante mobillanseringer i tillegg til et par nye 2-i-1-datamaskiner. Men utover det har det også vært en spennende måned på forskningsfronten.

Dingsene

I begynnelsen av mars måned fant Mobile World Congress sted og der ble det blant annet presentert mange interessante mobilnyheter og her kommer et utvalg av de viktigste.

Sony presenterte en ny flaggskipstelefon med navnet Xperia XZ Premium. Dette var uten tvil en av de mest interessante telefonene siden den kommer med all den nyeste teknologien. Det innebærer blant annet Qualcomms nyeste prosessorchip, hele 4 GB RAM-minne og en 5,5 tommer stor 4K-skjerm med støtte for HDR. Selv kameraet skiller seg ut da det kan filme hele 960 bilder i sekundet.

En annen telefon som er verdt å nevne er LG G6 som istedenfor å utstyres med en ny gimmick funksjon, kun har fått skikkelig stabile spesifikasjoner i en utrolig solid innpakning. Skjermen er på hele 5,7 tommer, emn takket være svært små kanter, er ikke telefonen særlig mye større enn andre modeller med mindre skjerm. LG har også gitt skjermen avrundede hjørner for å kunne bygge en mer holdbar konstruksjon. Den er også veldig pen og stilren ifølge oss.

Utenom telefoner fikk vi også se flere datamaskiner, nettbrett og 2-i-1-hybrider. Samsung viste frem sin nye Galaxy Book 12 som har en AMOLED-skjerm med HDR-støtte, 10 timer batteritid og et nytt, forbedret tastaturfutteral med 50% større museplate. Også Lenovo viste frem nyheter i Yoga-serien der Yoga 720 skiller seg ut blant andre 2-i-1-datamaskiner gjennom å være utstyrt med et kraftig Nvidia GTX 1050-grafikkort.

Fremtiden

IBM har ligget i tøylene den siste tiden og presenterte i mars ikke mindre enn to store nyheter. Først og fremst presenterte selskapet at de skal bygge en kvantedatamaskin som heter IBM Q som skal være åpen for flere bedrifter og institutter å bruke. Uten å gå nærmere inn på dette, så er en kvantedatamaskin en datamaskin som arbeider på en helt ny måte som er veldig annerledes sammenlignet med tradisjonelle datamaskiner. Dette åpner opp en helt ny verden siden en kvantedatamaskin vil kunne klare ekstremt komplekse beregninger som ville tatt en vanlig datamaskin svært lang tid å utføre. Tanken med IBMs datamaskin er at den skal være ”universell”, det vil si at de vil la flere forskjellige forskningsinstitutt og bedrifter få ta del i beregningskraften ved behov.

IBM har også lykkes med kunststykket å lagre en bit informasjon i en eneste atom. Det kan man sammenlignet med de 100 000 atomer som kreves for å lagre en bit data på en tradisjonell harddisk. Dette er et ekstremt stort gjennombrudd, men det skal også sies at det vi er mange, mange år unna et faktisk produkt som benytter denne teknologien.

Notisen

Denne månedens notis er at Hewlett Packard Enterprise kjøper opp bedriften Nimble Storage for ca. en milliard dollar. Dette for å bli enda bedre på lagringsløsninger av ulike slag siden Nimble Storage blant annet har fokus på flashlagring, samt programvare for lagringstildeling.