Rask vekst krever standardløsninger

Vi har profesjonalisert innkjøpsrutinene så hele prosessen går friksjonsfritt.

Norlandia Care Group ville unnslippe lappeteppet av forskjellige IT-løsninger som ble brukt i barnehagene, eldreomsorgsenhetene og pasient­hotellene deres, spredt over hele Norden og Nederland.

Som en av Nordens største og hurtigst voksende private omsorgsleverandører må Norlandia ha en organisasjon med rutiner som er tilpasset rask vekst og spredt virksomhet.

Selskapets IKT-arkitektur og innkjøpsordninger kunne blitt en kilde til frustrasjon. Etter å ha inngått en rammeavtale med Dustin er IKT-støttesystemene i stedet blitt et konkurransemessig fortrinn.

– Vi har fått en enhetlig plattform med standardiserte løsninger. Blant annet har vi profesjonalisert innkjøpsrutinene så hele prosessen går friksjonsfritt, forteller solution area manager Lars Petter Østlie i Norlandia Care.

Norlandia er inne i en vekstfase der de kjøper opp og etablerer stadig flere barnehager, eldreomsorgsenheter og pasienthoteller i Norden og Nederland. De færreste av de nye enhetene har gode, etablerte innkjøpsrutiner for IT-utstyr når de kommer inn i konsernet.

 

Kostnadseffektive løsninger

Behovene ble løst underveis med mange billige, men ofte uhensiktsmessige homeløsninger fra diverse datavarehus beregnet på massemarkedene.

– Hos Dustin har vi fått en avtale med gode priser, og en egen innkjøpsportal med løsninger som er spesialtilpasset våre systemer og våre behov. Det er svært enkelt å forholde seg til for både våre gamle og nye medarbeidere, sier Østlie.

Norlandia er i gang med å implementere tjenesten Print-on-demand. Løsningen vil spare bedriften for betydelige beløp. Her holder Dustin løpende oversikt over blekk og tonere og tilstanden til konsernets skrivere, og de sørger for at hele skriverparken til enhver tid er tilgjengelig. Etter hvert som behovet tilsier det, blir skriverparken skiftet ut til HPs nye billige og svært driftssikre løsning PageWide.

– Vi valgte Dustin blant annet fordi vi ville ha en skandinavisk leverandør, som også kunne garantere oss pålitelighet og kostnadseffektive løsninger. Vi er veldig fornøyd med at vi også fikk en leverandør som kan bidra til å utvikle og stadig effektivisere vår IKT-arkitektur.

Vi opplever at Dustin kan gi oss innspill på endringer og nye løsninger på utfordringer før de blir et problem for oss, sier Lars Petter Østlie.

Vil du vite mer? Gå inn på dustin.no/print eller send en e-post til print@dustin.no

 

Les også ”Billigere, raskere og sikrere utskrift”

 

Tekst: Atle Abelsen

Foto: Bård Gudim

 

Norlandia Care AS

  • Nærmere 5800 ansatte i Norge, Sverige, Finland og Nederland omsatte i 2016 for rundt 3 milliarder kroner
  • 132 barnehager (57 i Norge), 39 (5) eldreomsorgsenheter og 3 (1) pasienthotell
  • Hovedkontor i Oslo
  • Eies av de to norske gründerne Kristian og Roger Adolfsen

 

Slik ble det mulig

Utforddring

Å finne en leverandør som oppfyller kravene til distribusjon, innovasjon og service

Løsning

Definert standard og egen innkjøpsportal

Resultat

God brukeropplevelse og lavt supportbehov

Dustin,


Vis alle artiklene fra Dustin


Denne artikkelen er tagget med

Vil du bli kontaktet?

eller ring

21 04 40 40

GUIDE: Slik skaper du en god møtekultur

Dustin,

Møter kan være svært inspirerende eller sløsing med tid og energi. Alt er avhengig av hvordan deltakerne samhandler. Her er måter du kan forbedre møtene på.

19 juni 2018

TIPS: Skikk og bruk for videomøtet

Dustin,

Videomøter sparer både tid og miljøressurser, men de fører også med seg noen utfordringer. Her er ekspertens beste tips for et godt digitalt samarbeid.

11 juni 2018

Perfekt lyd på jobben

Dustin,

Musikk liver opp selv de kjedeligste oppgavene og gir energi til arbeidsdagen. Med et par støyreduserende hodetelefoner kan du også stenge ut lyd fra omgivelsene og virkelig fokusere. Og på fredager kan du dra frem den trådløse høyttaleren for den rette helgefølelsen. Her er seks teknologitips som gir deg god lyd på jobben.

21 mai 2018

Skybasert IT-tjeneste har forenklet vår hverdag

Dustin,

Veksthuset rekruttering og bemanning har fått en lettere hverdag med Dustin. Nå kan selskapet bruke mer tid på sin kjernevirksomhet.

18 mai 2018

Se risikoene før de inntreffer

Dustin,

For det svenske verdipapirforetaket Aktiv Finans er sikkerhet en selvfølge. Med Dustin som samarbeidspartner har bedriften fått en trygg og effektiv IT-løsning.

18 mai 2018

Derfor bør du satse på leasing

Dustin,

Å lease bedriftens IT-produkter frigjør kapital, gjør det enkelt å budsjettere og er dessuten en bærekraftig løsning. Men det finnes noen ting å tenke over.

17 mai 2018