Rask vekst krever standardløsninger

Vi har profesjonalisert innkjøpsrutinene så hele prosessen går friksjonsfritt.

Norlandia Care Group ville unnslippe lappeteppet av forskjellige IT-løsninger som ble brukt i barnehagene, eldreomsorgsenhetene og pasient­hotellene deres, spredt over hele Norden og Nederland.

Som en av Nordens største og hurtigst voksende private omsorgsleverandører må Norlandia ha en organisasjon med rutiner som er tilpasset rask vekst og spredt virksomhet.

Selskapets IKT-arkitektur og innkjøpsordninger kunne blitt en kilde til frustrasjon. Etter å ha inngått en rammeavtale med Dustin er IKT-støttesystemene i stedet blitt et konkurransemessig fortrinn.

– Vi har fått en enhetlig plattform med standardiserte løsninger. Blant annet har vi profesjonalisert innkjøpsrutinene så hele prosessen går friksjonsfritt, forteller solution area manager Lars Petter Østlie i Norlandia Care.

Norlandia er inne i en vekstfase der de kjøper opp og etablerer stadig flere barnehager, eldreomsorgsenheter og pasienthoteller i Norden og Nederland. De færreste av de nye enhetene har gode, etablerte innkjøpsrutiner for IT-utstyr når de kommer inn i konsernet.

 

Kostnadseffektive løsninger

Behovene ble løst underveis med mange billige, men ofte uhensiktsmessige homeløsninger fra diverse datavarehus beregnet på massemarkedene.

– Hos Dustin har vi fått en avtale med gode priser, og en egen innkjøpsportal med løsninger som er spesialtilpasset våre systemer og våre behov. Det er svært enkelt å forholde seg til for både våre gamle og nye medarbeidere, sier Østlie.

Norlandia er i gang med å implementere tjenesten Print-on-demand. Løsningen vil spare bedriften for betydelige beløp. Her holder Dustin løpende oversikt over blekk og tonere og tilstanden til konsernets skrivere, og de sørger for at hele skriverparken til enhver tid er tilgjengelig. Etter hvert som behovet tilsier det, blir skriverparken skiftet ut til HPs nye billige og svært driftssikre løsning PageWide.

– Vi valgte Dustin blant annet fordi vi ville ha en skandinavisk leverandør, som også kunne garantere oss pålitelighet og kostnadseffektive løsninger. Vi er veldig fornøyd med at vi også fikk en leverandør som kan bidra til å utvikle og stadig effektivisere vår IKT-arkitektur.

Vi opplever at Dustin kan gi oss innspill på endringer og nye løsninger på utfordringer før de blir et problem for oss, sier Lars Petter Østlie.

Vil du vite mer? Gå inn på dustin.no/print eller send en e-post til print@dustin.no

 

Les også ”Billigere, raskere og sikrere utskrift”

 

Tekst: Atle Abelsen

Foto: Bård Gudim

 

Norlandia Care AS

  • Nærmere 5800 ansatte i Norge, Sverige, Finland og Nederland omsatte i 2016 for rundt 3 milliarder kroner
  • 132 barnehager (57 i Norge), 39 (5) eldreomsorgsenheter og 3 (1) pasienthotell
  • Hovedkontor i Oslo
  • Eies av de to norske gründerne Kristian og Roger Adolfsen

 

Slik ble det mulig

Utforddring

Å finne en leverandør som oppfyller kravene til distribusjon, innovasjon og service

Løsning

Definert standard og egen innkjøpsportal

Resultat

God brukeropplevelse og lavt supportbehov

Dustin,


Vis alle artiklene fra Dustin


Denne artikkelen er tagget med

Vil du bli kontaktet?

eller ring

21 04 40 40

Bær smartere – 5 vesker for all din teknologi

Dustin,

En smart og praktisk veske for å bære datamaskin og tilbehør gjør arbeidsdagen både enklere og morsommere. Her er fem favoritter med ulike spesialiseringer, men som alle er både lekre og funksjonelle.

19 januar 2018

Språkundervisning 2.0

Dustin,

Digitaliseringen av skolen har stormskritt fremover i det siste. Det blir stadig vanligere med digitale læremiddel i skolene, men hvilke fordeler kan de gi til for eksempel språkundervisningen? Dette spørsmålet stilte vi Anna Nyman som arbeider hos NE med utvikling av digitale læremiddel i språk.

3 januar 2018

Bærekraftig mobilitet

Dustin,

Når det gjelder å kjøpe datamaskiner til elever og lærere finnes det mange ting å ta hensyn til. Valget skal være godt ut fra et bærekraftig perspektiv samtidig som produktet skal ha riktig pris, kvalitet og ytelse. Heldigvis er det faktisk mulig å få ligningen til å gå opp og passe bærbarhetskriterinene med øvrige krav.

3 januar 2018

Digitaliseringen blir hverdag i Lemvigs skoler

Dustin,

Med bærbare PC-er til alle elever og lærere i grunnskolen håper Lemvig kommune på å bidra til å gjøre de digitale mulighetene til en naturlig del av skolens hverdag. Målet er å ruste elevene bedre for dagens digitale samfunn

2 januar 2018

En digital verktøykasse for skolen

Dustin,

Riktige digitale verktøy er en forutsetning for å kunne nå Skoleverkets ambisiøse digitaliseringsmål. Nye Microsoft 365 samler kraftige verktøy for produktivitet, samarbeid og sikkerhet.

2 januar 2018

IT som tjeneste lar deg fokusere på kjernevirksomheten

Dustin,

Alle bedrifter kan vokse med riktige digitale verktøy. De fleste vil maksimere den nytten, samtidig som de vil slippe å uroe seg for IT-problemer. Derfor øker etterspørselen etter IT-tjenester der noen andre sørger for at alt fungerer smertefritt.

15 desember 2017