Rask vekst krever standardløsninger

Vi har profesjonalisert innkjøpsrutinene så hele prosessen går friksjonsfritt.

Norlandia Care Group ville unnslippe lappeteppet av forskjellige IT-løsninger som ble brukt i barnehagene, eldreomsorgsenhetene og pasient­hotellene deres, spredt over hele Norden og Nederland.

Som en av Nordens største og hurtigst voksende private omsorgsleverandører må Norlandia ha en organisasjon med rutiner som er tilpasset rask vekst og spredt virksomhet.

Selskapets IKT-arkitektur og innkjøpsordninger kunne blitt en kilde til frustrasjon. Etter å ha inngått en rammeavtale med Dustin er IKT-støttesystemene i stedet blitt et konkurransemessig fortrinn.

– Vi har fått en enhetlig plattform med standardiserte løsninger. Blant annet har vi profesjonalisert innkjøpsrutinene så hele prosessen går friksjonsfritt, forteller solution area manager Lars Petter Østlie i Norlandia Care.

Norlandia er inne i en vekstfase der de kjøper opp og etablerer stadig flere barnehager, eldreomsorgsenheter og pasienthoteller i Norden og Nederland. De færreste av de nye enhetene har gode, etablerte innkjøpsrutiner for IT-utstyr når de kommer inn i konsernet.

 

Kostnadseffektive løsninger

Behovene ble løst underveis med mange billige, men ofte uhensiktsmessige homeløsninger fra diverse datavarehus beregnet på massemarkedene.

– Hos Dustin har vi fått en avtale med gode priser, og en egen innkjøpsportal med løsninger som er spesialtilpasset våre systemer og våre behov. Det er svært enkelt å forholde seg til for både våre gamle og nye medarbeidere, sier Østlie.

Norlandia er i gang med å implementere tjenesten Print-on-demand. Løsningen vil spare bedriften for betydelige beløp. Her holder Dustin løpende oversikt over blekk og tonere og tilstanden til konsernets skrivere, og de sørger for at hele skriverparken til enhver tid er tilgjengelig. Etter hvert som behovet tilsier det, blir skriverparken skiftet ut til HPs nye billige og svært driftssikre løsning PageWide.

– Vi valgte Dustin blant annet fordi vi ville ha en skandinavisk leverandør, som også kunne garantere oss pålitelighet og kostnadseffektive løsninger. Vi er veldig fornøyd med at vi også fikk en leverandør som kan bidra til å utvikle og stadig effektivisere vår IKT-arkitektur.

Vi opplever at Dustin kan gi oss innspill på endringer og nye løsninger på utfordringer før de blir et problem for oss, sier Lars Petter Østlie.

Vil du vite mer? Gå inn på dustin.no/print eller send en e-post til print@dustin.no

 

Les også ”Billigere, raskere og sikrere utskrift”

 

Tekst: Atle Abelsen

Foto: Bård Gudim

 

Norlandia Care AS

  • Nærmere 5800 ansatte i Norge, Sverige, Finland og Nederland omsatte i 2016 for rundt 3 milliarder kroner
  • 132 barnehager (57 i Norge), 39 (5) eldreomsorgsenheter og 3 (1) pasienthotell
  • Hovedkontor i Oslo
  • Eies av de to norske gründerne Kristian og Roger Adolfsen

 

Slik ble det mulig

Utforddring

Å finne en leverandør som oppfyller kravene til distribusjon, innovasjon og service

Løsning

Definert standard og egen innkjøpsportal

Resultat

God brukeropplevelse og lavt supportbehov

Dustin AB,


Vis alle artiklene fra Dustin AB


Denne artikkelen er tagget med

Vil du bli kontaktet?

eller ring

21 04 40 40

Smartere samarbeid ved hjelp av teknologi

Dustin AB,

Mer effektivt samarbeid, raskere beslutninger og mindre e-postmengder. Det er noen av fordelene med digitale samarbeidsverktøy. «Samarbeidsverktøyene våre er helt avgjørende for å holde virksomheten i gang», sier Eva-Lena Lettesjö i Betsson Groups.

4 oktober 2017

Samarbeidsverktøy – slik kommer du i gang

Dustin AB,

Nye samarbeidsverktøy kan bryte en bedriftskultur der medarbeiderne ikke samarbeider i noen særlig grad. Det kreves imidlertid mer enn teknologistøtte for å lykkes.

4 oktober 2017

Chromebook til alle i skolen

Dustin AB,

Asker kommune skal kjøpe personlige digitale enheter til alle lærere og elever i barne- og ungdomssskolen. Hensikten er å øke elevenes læringsutbytte og digitale ferdigheter. På denne måten skal elevene bli bedre forberedt for videre studier, samfunns- og yrkesliv.

25 september 2017

På full fart inn

Dustin AB,

Googles skybaserte løsning begynner å få fotfeste også i det norske markedet, som et tredje alternativ til Apple og Windows.

25 september 2017

5 smarte greier

Dustin AB,

Bærbare PC-er som forvandles til nettbrett, mobiler som blir til stasjonære PC-er, og kraftige ekstrabatterier som er lette å ta med seg. Solutions har tatt en nærmere titt på utstyr som gjør forretningsreisen litt lettere.

25 september 2017

Skyløsning avlaster IT-staben

Dustin AB,

Digitale pakkeløsninger som vedlikeholdes eksternt, blir stadig mer populære. Det er lettvint og fordelaktig både når det gjelder driftssikkerhet og kostnadseffektivitet.

15 mai 2017