Kundecase

Rustet for kampanje

På begynnelsen av 2013 hadde alle Rustas varehus en midlertidig utskriftsløsning med en skrivermodell som var på vei ut. Maksimumskapasiteten var A2-utskrifter. Rusta trengte en maskinpark og rullebredde som gjorde det mulig å skrive ut i større formater.

– Vi ønsket å være uavhengig av trykkerier og tilpasse skiltene i varehusene alt etter kampanjer og tilbud. Vi ønsket også å spare penger på skrivere og blekk og effektivisere personalkostnadene, forteller Richard Götbring, sjef for Rustas konseptavdeling.

Konsept- og markedsavdelingen kom tidlig inn i dialogen og jobbet sammen med Rustas IT-avdeling, Dustins rådgiver og en Europa-spesialist innen utskriftsløsninger hos HP. Som konseptsjef er Richard Götbring øverste beslutningstaker når det gjelder kommunikasjonen i varehusene, og han samarbeider tett med markedsavdelingen.

Vi ønsket å være uavhengig av trykkerier og tilpasse skiltene i varehusene alt etter kampanjer og tilbud.

Sammen koordinerer de samtlige kampanjer sentralt, men hvert varehus må kunne skrive ut lokalt pris- og tilbudsmateriell. Løsningen ble at Dustin leverte to nye skiltskrivere fra HP til hvert av Rustas varehus, en mindre skriver og en storformatskriver som kan skrive ut profesjonelle skilt i opptil A0-format.

– I dag tilbyr vi tydelig og veiledende kommunikasjon i storformat som gjør det lett for kundene å bestemme seg. Det kan for eksempel være en oversikt over tilbehør eller hva som inngår i en pakkepris, sier Götbring.

For en kampanjeintensiv bedrift som Rusta er det viktig for salget å kunne produsere nytt markedsføringsmateriell til varehusene raskt. Rusta lanserer nye kampanjer hver uke, noe som gjenspeiler seg i varehusene.

– Med den nye utskriftsløsningen kan personalet raskt sette opp nye skilt i varehuset. De større formatene gjør det lett å finne og handle varer, noe som er viktig for oss.

Sådan blev det muligt

Udfordring

Rusta trengte en økonomisk og fremtidsrettet løsning der hver butikk selv kunne produsere pris- og informasjonsmateriell, inspirasjonsbilder og kjøpsveiledninger.

Løsning

Dustin har levert to skrivere for skilt i ulike formater til hvert av Rustas varehus. En mindre A4-blekkskriver, HP 576dw. Den minste skriveren håndterer i dag A4- og A5-skilt, mens storformatskriveren har to ruller: en 40-rulle for A0 og A1, og en A2-rulle for A2- og A3-utskrifter. Dustin står også for service og vedlikehold.

Resultat

Besparelser på rundt 20 prosent for skrivere, blekk og håndtering. Lavere kostnader per utskrift og fire ganger høyere utskriftshastighet gjør at Rusta sliper å bruke trykkeri og kan skape nye kampanjer raskere og direkte på stedet. Rusta går fra 48 til 9 blekkpatroner per varehus og år. Skiltene har en størrelse på opptil A0 i stedet for A2 eller A4, noe som gjør det lettere for kundene å finne varer og handle. 

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger